Helg i skuggan

Har varit helt ofattbart varmt och somrigt hela helgen. Känns knappt som att man kan uppskatta detta ljuvliga väder.

Lördagen började med en fika på stan, lite shopping och läsning under äppelträdet. Kvällen spenderades med bubbel och bästa tjejerna hemma hos K och därefter en sväng på stan (överskattat som vanligt dock).

Idag har jag knappt sagt ett ord till älsklingen utan har levt i Twilight världen helt och hållet (måste köpa tredje boken så fort affärerna öppnar imorgon!) med sällskap av en godispåse.

Fredag och semester på ingång

Ska snart sätta mig med lite jobbansökningar som vanligt, därefter ska jag kolla igenom skatteblanketten en sista gång - sen ska den postas och då är det i stort sett semester :) Har lite grejer som ska fixas nästa vecka men det handlar bara om att läsa spännande litteratur och självreflektion ;)

Detta ska firas med en tur på stan, läsning i trädgården, godis/ kaka, vitt vin och en middag vid färjeläget ikväll :) Idag är en BRA dag!

Va skönt!

Lyckades efter en del om och men (som en oplanerad promenad med A) bli klar med blanketten till skatteverket. Kanske får ändra lite smått imorgon men sen ska den in - då är det semesterdags!!!

Jobbig torsdag

Var rätt pigg idag på morgonen så det blev en morgonpromenad idag med. Kan inte fatta att vädret är så otroligt bra. ÄLSKAR sommaren!

Dagens stora och jobbiga uppgift är att försöka fylla i hela blanketten för ansökan om FA skatt. Fattar verkligen inte hälften ens en gång - men det ska det bli ändring på idag!(?) Tanken är att det ska bli klart till lunch så att jag i eftermiddag kan ligga ute med en bra bok i trädgården :) Längtar redan!

Ikväll blir det spinning - sista träningen den här terminen (om den inte blir inställd som i tisdags). Hur jag ska ta mig i kragen och röra på mig (och det BEHÖVS!) sen - det vet jag inte :(

Lillördag

Fortfarande fint väder, nästan att det var för varmt vid halv åtta promenaden redan :) Idag blir det fullt upp, ska fixa med allt det vanliga innan jag ska städa och baka för i eftermiddag kommer finbesök från Rom - L och hennes familj.

Ikväll kanske det blir lite trevligheter det är ju sommar, sol, nästan semester och lillördag :)

Somrig tisdag

Så var man trött igen, kan nog bero på att jag sov lite dåligt vid fyra-tiden, så idag blev det (tyvärr) ingen morognpromenad. Funderar istället på att promenera fram på stan lite senare för att köpa ett par skor som jag tittade på igår :)

I övrigt har jag tänkt att vara lite duktig och fixa med lite jobb- och företagsgrejer och sedan ska jag lägga mig ute i solen. Ikväll blir det spinning - om den inte blir inställd på grund av det fina vädret vill säga.

Måndag och ny vecka

Har redan hunnit med att vara duktig, har tagit en morgonpromenad och (äntligen) planterat mina lökar. Ska snart ut på stan för att kolla lite reor, besöka skatteverket och handla mat. I eftermiddag blir det nog solning och bokläsning och ikväll blir det pump.

Det är sista veckan med pass innan semestern, så jag hade tänkt försöka utnyttja det till fiullo. Tror dessutom att jag ska försöka tänka lite på vardagsmaten - lite nyttigare och smalare alternativ, samt mer frukt, bär och grönsaker till mellis.

Tror detta kommer bli en supervecka - med mycket sol, happenings och trevligt sällskap :)

Riktigt trevlig midsommarhelg

Lustigt nog höll vädret i sig mer eller mindre hela fredagen, inget att klaga på där inte! Lunchen med släkten var verkligen inte mycket att hurra för, alldeles för lite god mat, så vi åkte hem tidigt. Då hann vi med att sova lite inför kvällen, och det var tur :) För J och R åkte inte hem förrän vid två-tiden efter en otroligt lyckad kväll!

Kvällens kaloriintag bestod bland annat av: god (!) nubbe, bubbel, vitt vin, hemgjord vitlöksmatjessill, hemgjorda köttbullar, prinskorv, färskpotatis, grillad kycklingfilé, tsatziki, jordgubbar, jordgubbstårta, chokladdoppade jordgubbar, smågodis, salta jordnötter och polkagris. Tur att vi tog en kvällspromenad innan vi började spela relationsspel :)




En trött Wilja som bara ville sova (på min väska) när hon skulle åka hem.

En rätt lugn lördag bestod av en promenad, hemmagjord pizza, två filmer och lite läsning.

Har inga planer för dagen egentligen. älsklingen befinner sig på golfbanan så jag ska nog se på lite serier som finns på hårddisken. Dessutom borde jag ta itu med berget av disk i köket (trots TVÅ diskade maskiner igår). Kan hända att jag fortsätter med min bok också, släppte den vid halv ett inatt så den var rätt bra :)


Midsommarafton

Är klar med alla förberedelser inför kvällen då J och R kommer med lilla Wilja för att fira midsommar med oss. Ska bara hoppa in i duschen och se till att jag blir klar med :) Och tro det eller ej men än så länge är det faktiskt sol, det ska inte hålla i sig men ändå! Vi äter midsommarlunch med resten av släkten på landet, då borde vi klara oss iaf. Det blir en bra dag idag!!!

Vuxenpoäng

Mormors köttbullar made by me!!!

Present till älsklingen




En termometer till uterummet

Fixar torsdag

Mulet ute vilket passar mig alldeles perfekt. Idag ska jag hinna:
- förbereda midsommarmaten
- städa
- raka, plocka, färga osv
- köra spinning

Försommarens inköp








Trevlig onsdag

Efter att ha snoozat i en timme så sitter jag nu här i soffan och längtar ut. Idag ser det ut att bli ännu bättre väder så filten och mina böcker väntar. Men först: lite fix med arbetsansökningar och därefter fram på stan för lite ärenden inför midsommar. Ikväll blir det lite fix här hemma och DVD-film i väntan på älsklingen :)

Soligt

Var ändå så pass varmt ute att jag har kunnat sola lite på förmiddagen. Funderar på att gå ut en sväng igen. Finns inget som är så avkopplande som att ligga ute på en filt i solen med en bok och lyssna på fågelkvitter samtidigt som solen värmer. Det kallar jag mindfulness!

Solig tisdagmorgon

Idag tvingade jag mig ut på en morgonpromenad i det underbart soliga, men inte så varma, vädret efter att ha snoozat i en halvtimme. Har nu avklarat frukosten och hälften av mina bloggar :)

Händer inte så värst mycket i livet just nu eftersom jag inget vettigt gör, men jag ska skicka iväg några CV:n, fixa här hemma och läsa lite - både nyttigt och avkopplande. Ikväll blir det förhoppningsvis spinning.

Seg måndag

Kommer inte riktigt igång med mina morgonpromenader igen - gillas inte! Ska snart ta itu med lite arbetssökningsgrejer. Annars blir det nog rätt så lugnt idag. Ska se om jag kan boka in lite träning till kvällen med... även om jag inte är så speciellt sugen.

Helgen som gick...

I lördags:
... var jag GRYMT nöjd efter fredagens MYCKET lyckade AW!
... var jag lite bakis
... var vi på lillasysters kalas
... hyrde älsklingen och jag TVÅ bra filmer
... blev även jag kär i Twilight-killen, vad han nu heter :)
... åt jag alldeles för mycket sötsaker :)

I söndags:
... fikade vi med en massa kompisar
... tvättade, fixade och donade vi här hemma
... var vi på fika hos svärföräldrarna
... bokade vi "kärlekssemestern"
... tittade vi på en massa TV-serie-avsnitt

Helgen har med andra ord varit riktigt riktigt bra :)

TGIF!

Äntligen fredag igen! Ska bli så skönt att hålla sig hemma faktiskt.

I övrigt är jag fortfarande trött och har dessutom ont i magen... men kom ändå upp i morse ock körde spinning!

Större delen av dagen kommer att gå åt till att förbereda eftermiddagens/kvällens after work. Såå trevligt och bra uppslutning är det också, över tjugo stycken kommer hit :) Väldifgt positiv respons från de flesta, som verkar tycka att det var ett mycket bra initiativ :)

Reklam

Var med i en liten lokal reklamtidning igår. Blev rätt bra tror jag, var riktigt nervös innan. Så nu är det väl ute på allvar att jag startat eget... Läskigt!

Trist torsdag?

Fortfarande supertrött och seg på mornarna - vet inte vad jag ska skylla på idag :) Känner mig lite oinspirerad och osugen överlag just nu. Kanske är det sommarlovskoman som satt in? Tycker det brukar lätta efter ett litet tag igen.

Ska snart sätta igång med det sista städet iaf. Ikväll kommer älsklingen hem igen! Har faktiskt hunnit med att sakna honom, tror det beror på bristen av lugn kvalitetstid.

Onsdag och storstäd

Känner att jag har svårt att komma igång idag. Det blir inte bra när jag blir för störd innan klockradion går igång, idag var det både älsklingen och sopbilen som störde. Dessutom är det gråtrist väder ute. Men städas ska det!

Planerings tisdag

Tufft att komma upp idag, hade så svårt för att somna igår tror inte jag somnade förrän vid ett. Men upp kom jag till slut och morgonpromenad blev det :)

Fick ett ryck igår, kände att vi måste bli lite mer sociala, så nu ska vi ha after work för diverse vänner och bekanta på fredag :)

Dagens uppgifter handlar om att planera dels inför fredagen dels inför resten av månaden. Kan ju inte bara gå runt och slappa hela tiden ;) Måste ju få något vettigt gjort också - och planerar jag inte så händer det definitivt inget! Ikväll blir det spinning.


Måndag med lov

Har bestämt mig för att bara ta det lugnt idag, göra precis vad jag vill. Det är ju sommarlov faktiskt.

Så detta vill jag:
- ta sovmorgon
- läsa bloggar
- se på skräp TV
- se på bra TV ;)
- köra pump

Helgens underbara...

Fredagen:
- champagneskål + drink i skrapan
- tapas på Caliente
- vitt vin på nåt skumt belgiskt ölhak vid centralen

Lördagen:
- underbar frukost hos B och H
- promenad med hela gänget in till city
- Filippa K:s utförsäljning - hittade inget dock
- mysig sopplunch på fik i lugn och ro - vilket var svårt att finna denna dag!
- vitt vin i Kungsträdgården samt lite sol iaf
- värme, inredningsinspiration och mascarashopping på NK
- en appletini på grill
- UNDERBAR mat, bubbel och rött vin på Rolfs kök - numera med en stjärna i MIchelin guiden
- kass fotboll på Råsunda

Söndagen:
- underbar frukost igen!
- en shoppingtur på stan
- lunch i Kungsträdgården - mycket soligare och lugnare
- promenad tillbaka till söder
- hemfärd
- soff- och godismys

1:a helgen på sommarlovet

... ska spenderas i Stockholm. Sååå trevligt! Åker vid lunch för att M ville följa med.

Idag blir det en tur på stan och examensmiddag/ firande på stan :) Utgår från att älsklingen har planerat något, misstänker att jag kommer bli besviken, men jag tycker att det borde vara en självklarhet! Champagne är ett MÅSTE!

I morgon blir det shopping och sedan fotboll på Råsunda - Sverige Danmark. Hoppas även på att få njuta lite av restaurangveckans (förhoppningsvis) goda mat.

Seminarie torsdag

Idag ska hela klassen till campus för en trevlig dag med kostinformation. En sista chans att umgås och lära :) Ikväll måste jag packa, för tidigt imorn bär det av till Stockholm.

SOMMARLOOOV!

Så var sommarlovet här. Hade en supertrevlig avslutning med mycket god mat, tårta och skratt. Firar in lovet med lite sommarshopping, bloggläsning, TV och träning - inga måsten :)

Skolavslutnings onsdag

Ska softa lite innan det är dags för avslutningsseminarium vid elva. Sedan ska hela klassen samlas för att äta och fira - att nu är vi KLARA!!! Sommarlovet nästa :) Tror att detta ska firas med att leta efter sommarkuddar till soffan. 

8 år efter studenten ska jag alltså föreställa att vara vuxen och klar - arbetslivet nästa!

Ledig tisdag

- Sovmorgon
- Morgonpromenad i solen
- Slappa
- Städa
- Se på TV
- Träna

En rätt bra dag :)

Just nu

Ligger i bikini ute i trädgården under äppelträdet och läser bloggar. Älsklingen kom åprecis hem från jobbet. Man kan ha det sämre!

Snart skolavslutning

Så var man snart klar med skolan för den här gången (bara en sak kvar nu) och nu hoppas jag att det ska dröja ett tag till nästa gång! Visst funkar det med en 7,5 poängskurs parallellt med arbete men inte några heltidsstudier.

Det känns både smycket skönt och mycket läskigt att stå helt utan skyddsnät, men det borde ju iaf fungera motiverande ;)

Först och främst blir det iaf lite sommarlov kombinerat med uppstartsplanering av företaget samt leta jobb. Det börjar kännas att de

Tenta måndag

Har varit ute på min morgonpromenad, ännu en underbart solig dag, och snart börjar min hemtenta. Ska köra järnet för att sedan gå ut och sola :) Ikväll blir det body pump!


RSS 2.0