Söndag och kalas

Solen lyser tyvärr med sin frånvaro men idag blir det kalas för mormor på släktens lantställe. Tårta och kräftor med diverse tillbehör står på menyn. Vi som åt kräftor igår.

Gårdagskvällen var riktigt trevlig och M och H kändes som ett roligt par med mycket energi och många upptåg. Precis sådana människor som vi latmaskar behöver omge oss med :) Det bjöds på många goda kräft tillbehör, dricka och skratt.

Rolig lördag

Idag skiner solen - det är sommar igen :) Funderar på om jag ska ta en sväng på stan eller om jag ska vara lat och bara slöa lite här hemma. Älsklingen kommer att vara ute på golfbanan större delen av dagen. Vid ett ska jag i vilket fall som helst till underbara A och J för att äntligen få träffa deras nyfödda son E. Ska bli såå mysigt. J och R kommer med och så blir det visst lite fika. Kan inte bli bättre :)

Ikväll är det lite kräftmys hos J och R, tydligen kommer ett par kompisar till R också - spännande. Jag kommer nog satsa på räkor och lite bubbel :)

Angående godiset som älsklingen skulle fixa så hade han tänkt till lite när han var i Stockholm i början av veckan - han hade varit i min absoluta favoritgodisaffär nämligen :) Inte lustigt att jag gift mig med honom :)

Underbart med fredag!

Lyckades försova mig lite i morse, så jag får nog ändra om lite i dagens planer. Jag stryker nog träningen (får bli imorn istället) till fördel för skolarbete.

Dagen har börjat med webbföreläsning och nu planerar jag att sticka fram på stan (det är så soligt och fint ute) för att handla mat och köpa en present till älsklingen, tycker han förtjänar det efter ett par jobbiga veckor. Kan hända att jag även kollar på lite grejer till mig själv :)

Därefter blir det lite mer webbföreläsningar och lite städ här hemma. Ikväll blir det (som vanligt) lite god mat, vin och godis. Undrar så vad älsklingen har fixat för godis :)

Igår kom älsklingen (som var på middag med "nya" kontoret) hem med presenter från företaget - en flaska champagne och fyra champagneglas från Iittala. Så otroligt gulligt av dem!!! En spännande och intressant grej är att jag på sistone har fokuserat mycket på att förändra mina tankar så att energierna ska flöda bättre och på så sätt få lättare att få mina önskningar om livet att slå in (flummigt jag vet, men jag tror att det funkar). I vilket fall som helst så menar experterna på att med rätt tankar och önskningar så kommer det du vill att slå in, att manifesteras inför dig. Igår pratade jag med M om hur sugen jag var på... champagne. Några timmar senare så hade jag en champagneflaska i kylen :)

Inte som jag tänkt...

Nej den här veckan blev verkligen inte som jag hade tänkt mig i förväg. Tanken var att vardagen med alla rutiner skulle få sitt intåg - men icke. Har min mensvecka och den här gången märks det otroligt väl. Har otroligt sötsug, ingen ork, ingen lust, otroliga blodtrycksfall och nu senaste dygnet migrän. Inte så kul och underlättar inte rutinerna direkt :)

Migränen håller, förhoppningsvis, på att försvinna och imorgonen är det FREDAG så jag ser en ljusning! Älsklingen ska fixa godiset till helgen - vad nu det betyder? Och på lördag blir det lite vin och kräftor med gamla och nya bekanta. Känns som en bra helg :) Dessutom ska det bli fint väder!

Nytt hus

Nu har vi hittat ett nytt hus på hemnet som vi är riktigt sugna på faktiskt! Fördelen med detta huset är att det bara är att flytta rätt in - vi behöver inte göra om någonting. Inte ens måla/tapetsera om behövs. Visst finns det småsaker som jag skulle vilja ha gjort, som inte är riktigt min stil, men allt är så fräscht.

Men så kostar det därefter också. Utgångspriset och ett par hundratusen till är ingen fara för oss men frågan är ju vilka andra som kommer buda på det. Vi pratade med säljaren för ett par veckor sedan och tydligen är intresset stort. Men med höstens ekonomiska läge så kanske många är lite försiktiga, och jag vet ju med mig att vi har en bra inkomst om man ser till många andra i denna lilla stad, så hoppet finns :)

En annan riktigt stor fördel med huset är området det ligger i, ett område som jag varit rätt så  mycket emot förr, men som känns rätt bra nu. Anledningen till skiftet är att nästan alla mina närmsta vänner bor i området, tjejen som bor i samma kvarter älskar det! Dessutom vet jag att svägerskan och hennes familj vill häråt också. Huset ligger på en lugn gata och det är jättenära till förskola och skola - sådana saker som man måste ta i beräkning nu för tiden :)

Lustig tisdag

Kände mig helt omtöcknad när jag vaknade idag (det var länge sen nu) men det märks att jag sovit helt ostört - vilken lyx :)

Idag var det alltså skola - hela dagen var det tänkt, men tydligen hade schemat ändrats! Så nu ska vi inte ha en enda schemalagd föreläsning förrän i november, bara några seminarier. Jag har ju redan tagit ledigt från jobbet flera dagar eftersom vi skulle haft heldagar i skolan! Men det värsta är att vi har en stor gruppuppgift som kräver en hel del diskussion och reflektion, men vi har flera stycken i klassen som reser relativt långt - bra planering? NEJ! Blir galen på högskolans administration, såna här problem hade vi aldrig på universitetet i Linköping!

Men, men man ska inte klaga för mycket :) idag blev jag ju istället helt ledig (introduktionen blev klar på ett par timmar). Vardagslyx!!! Och ikväll ska jag få gå på ett nytt pass på jobbet - spännande!

Imorgon: skola - nästa år: ?

Det ska faktiskt bli rätt kul, framförallt att få träffa alla igen, men samtidigt börjar jag bli rätt trött på att plugga. Jag älskar att lära mig nya saker - blir lätt uttråkad om jag inte utvecklas, men börjar tröttna på livet som student. Jag känner mig lite för vuxen och klar med den delen av livet (tur det eftersom jag använt alla utom tre bidragsveckor!).

Så då är ju frågan vad vill jag göra istället. Tanken är väl att öppna eget - men vill jag verkligen det, eller har jag bara blivit påverkad av programmets inriktning på eget företagande? Ska man öppna eget så bör man ju vara peppad till max. Dessutom så ändrar jag mig med jämna mellanrum gällande vad det är jag egentligen vill rikta in mig på att göra.

Nästa steg är alltså att verkligen känna in vad det är jag vill! För att lyckas med det tror jag att jag måste hitta ett lugn, hitta mitt sanna jag, få bättre själförtroende/självkänsla och lyckas koppla av den ytliga omvärlden. Så det blir höstens stora mission - för jag har ju trots allt ett år kvar av utbildningen.


Veckans tänkvärda

"With the right Mindset you will create Magic in your Life"

Det är jag helt övertygad om! Allt handlar om tankens kraft och de energier vi sänder ut i vår omgivning.


Solig måndag

Har precis ätit frukost efter en underbar promenad i skogen med mamma och Falcon. Det var en så grymt vacker sensommar morgon med dimma, solsken, semsommmarblommor och synlig spindelväv, hittade dessutom några kantareller/kvällsmat :)

Idag ska jag njuta av att vara själv hemma, jag ska planera och handla veckans mat samt plocka iordning lite här hemma. Ikväll blir det jobb.


SLÖ söndag

Idag har jag verkligen inte ansträngt mig! Jag har kollat på TV, läst bloggar, ätit cirka 150 gram chokladpraliner och kollat ännu mer på TV. Det värsta är att vädret har varit riktigt fint för en gång skull så vid tre tyckte jag att vi kanske borde göra något vettigt - alltså åkte vi ut till golfklubben och åt middag ute i det fina vädret :) Lata vi?

Ikväll blir det bio med svägerskan och svågern - andra Arn filmen.

Sensommar lördag

Idag hänger hösten i luften (till skillnad från igår då det var somrigt varmt) det är grått, lite blåsigt, hyfsat varmt men med en underbar klarhet i luften. Riktigt bra promenadväder med andra ord - och det är precis vad jag ska göra om ett tag, promenera med pappa och Falcon.

Ikväll blir det sedvanlig kräftskiva med svärfamiljen, har längtat i ungefär en månad :) Och älsklingen har lovat att köra - så jag får dricka vin :) Vi har fått i uppdrag att göra efterrätt så jag har gjort en frosen cheesecake som ska garneras med färska (svindyra) hallon - en sista smak av sommaren :)

Fredagens övriga händelser

Efter husvisningen åkte jag hem till pappa (som är ensam och ser otroligt dåligt) för att gå ut med Falcon, det var så soligt och varmt under hela promenaden. Därefter blev det lite helghandling av mat, får äntligen köpa lite sötsaker har varit duktig flicka hela veckan :)

Eftermiddagen spenderades på gymmet med lite jobb och body pump. Såå tungt och jobbigt efter sommarens uppehåll. Men nu är jag igång igen!

Sedan myskväll framför TV:n med mat, vin och arraksbollar. Älsklingen börjar bli lite piggare.

Dessutom har världens bästa A fått en lite son!

Husvisning igen

Hade problem med att komma ut på nätet igår - otroligt frustrerande och det märks hur beroende man är ;)

Gårdagen började med en husvisning, har otroligt svårt att känna vad jag egentligen tycker om huset.

Trädgården är helt perfekt (om man sågar ned fyra tallar) för det ligger intill ån. Tänk att kunna se vatten från ens eget hus.. mmm vilken dröm. Det fanns massor med fåglar och en naturstig precis utanför (men inte störande). Jag vet dock inte riktigt hur solen står. En jättemysig veranda fanns det med.

Insidan däremot... mycket att göra. Bra för man får som man vill, men det tar tid. Tid är en bristvara! Men jag tyckte riktigt mycket om ett par av rummen - bra energi. det är så svårt att tänka sig in i det när huset stått tomt i ett halvår, lite ofräscht och gamla, skavda möbler.

En låång torsdag är snart slut

Började dagen (efter en lång natt med mycket hostande från älsklingen) med att lägga i ett par maskiner tvätt för att sedan ta en morgonpromenad med mellansyster. Sista gången vi ses på en längre tid :(

Förmiddagen har spenderats med att tvätta, dammsuga, diska och... sova - var så otroligt trött och sov i närmare två timmar. Det värsta är ju bara att man blir så seg efteråt :)

På jobbet var det alldeles för lugnt så det blev mycket dötid (och jag känner mig så oengagerad nuför tiden att jag inte orkar ta mig för nåt utöver det vanlig) vilket i sin tur leder till att tiden går så ootroligt långsamt.

Jobbig onsdag

Den här dagen började med mitt absolut värsta - tandläkarbesök! Tycker det är så obehagligt, framförallt som nu då jag fick tiden så sent som igår - hur ska man då hinna panikborsta tänderna flera gånger om dagen så att det ser bra ut ;) Jag hade inga hål och tandstenen var under kontroll - men som jag misstänkte på förhand så är jag tvungen att göra något åt en visdomstand. Så jag blev remitterad till Jönkping då de måste operera bort den - panik! Kan man ha med sig mamma som 26 åring?

Därefter blev det en promenad med mamma och mellansyster (hade ingen ork eller motivation till att gymma som jag hade tänkt).

Som grädde på moset har jag en sjuk och febrig älskling här hemma idag. Jag som hade sett fram emot några dagar för mig själv då tanken var att han skulle till Skåne och jobba onsdag-fredag. Nu sitter jag istället med en snörvlande ynklig man som "kräver" ständig uppassning - inte vad jag drömt om precis ;)

Morgongåva

Min älskling, min man är världens bästa, detta underbara armband fick jag i en liten försenad morgongåva. Jag har suktat över det länge nu så jag är såå lycklig :)



Shoppat

Har varit dålig på att dokumentera mina inköp.


Grå pashmina inköpt på kryssningen.


Kort kofta från H&M inköpt i Linköping.

Från Stockholmstrippen:

Svarta tights från American apparell.


Grå kortärmad koftblus och rutig skorta från Mango.


Grå klänning/tunika från Zara.

Ströinköp på hemmaplan:

Rutig klänning från Lindex.


Mörkt röd nyans som jag är riktigt sugen på just nu - när man fortfarande kan visa upp tårna i öppna skor.


Önsketänkande

Är så sugen på en ny väska! Dessa ligger bra till (framförallt den översta Marc Jacobs väskan fast i svart):




Lugn tisdag

Eftersom gårdagen var allt annat än lugn (hade ju möte efter jobbet med så jag kom hem sent) så ska det bli riktigt skönt med en lugn hemma dag idag.

Tanken är att jag utöver att blogga och se på TV ska rensa lite bland våra kläder som ligger huller om buller i sovrummet. En faktor som kan sätta käppar i hjulet är att jag under promenaden igår på nåt sätt lyckades sträcka mig i ljumsken av alla ställen (otränad...jag?).

Ikväll är det jobb, blir nog rätt lugnt på passen men jag har en del annat att styra med - om jag nu klarar av det med min sträckning.

Rolig måndag

Idag satte jag väckaklockan för första gången på länge - tufft att komma upp. Anledningen var en skogspromenad med mellansyster - hittade en del kantareller också - så här borde fler dagar börja! Så mysigt och avslappnande samtidigt som man känner sig pigg och duktig - inte helt fel :)

Ska snart iväg för att köpa ett födelsedagskort till pappa, fira honom och sedan blir det mathandling och matlagning innan det är dags att gå till jobbet. Idag börjar höstschemat - ska bli riktigt kul att jobba!

Fika helg

Oj vilken onyttig helg det har varit - men mycket mysig sådan!

I lördags började vi med en fika på stan med M, A, B, H och lilla N, riktigt varmt och soligt väder - nästan sommar igen :) Därefter blev det födelsedagsfika för pappa som fyller 60 på måndag. Mycket OS har det blivit med. Kvällen avslutades med en film, otroligt god middag (hemmagjorda klyftpotatisar och en gryta på bacon, lövbiff, svamp och kantarellmjukost) och lite rött vin.

Idag har vi varit hos svärföräldrarna på middag (med svägerskans familj) och sedan blev det mellansysters hemmagjorda kakbuffé - helt otroligt gott och lyxigt :) Mycket OS idag med!

Nu är det även dags att på allvar inse att semestern är slut - har suttit och planerat upp den kommande veckan lite. Skönt med rutiner tycker jag - annars får jag inget gjort, så de är ett måste! Ute är det regningt , mörkt och blåsigt - välkommen hösten.

Ute fredag

Idag har vi varit ute mycket mer än på länge, trots att vädret bara har varit lite mer än ok - msom sol ömsom igenmulet och sådär varmt.

Vi började med att ta en lunch på Torpön därefter kom solen fram så då satt vi ett tag i solen och bara njöt. Sedan var det ju en så otroligt spännande tennismatch att vi var tvugna att gå in ett tag (egentligen hade vi tänkt att sitta i mammas och pappas trädgård och läsa). Passade ju alldeles perfekt att mellansyster hade bakat mormors chokladcocostoppar - såå goda :)

Nu ikväll har vi suttit ute på stans bästa restaurang och ätit grillbuffé med M och S. Riktigt skön kväll, speciellt om man hade på sig en lite tjockare tröja, det är fortfarande sommar men det märks att det är augusti. Passade på att prata lite Londonresa - längtar såå!

Innesittar torsdag

Grått och regningt idag med, men efter gårdagen är det rätt skönt att bara vara inne och ta det lugnt.

Gårdagen slutade nämligen med en utekväll. När jag kom hem från jobbet satt älsklingen och drack öl med B och H (de hade lämnat lille N hos H:s mamma och ville uppleva forna dagars uteställe nummer 1) så jag tog ett glas vin och när A kom så gick vi. Det var lugnt ute (sista onsdagen för sommaren) så vi satt mest och pratade med varandra (H och B bor ju i Stockholm och A har precis flyttat hem igen efter några år i Malmö). Gårdagen innehöll även en mycket trevlig lunch på golfbanan med några bra beslut som rensade luften mellan mig och älsklingen. Jag är nämligen väldigt känslig för stämningarna mellan oss och igår var det jobbiga energier. Älsklingen som stressar över att behöva jobba igen - vilket gör att han stänger av och jag som stissar upp mig över allt som borde hända.

Idag händer det nog inte mycket mer än slappande i TV soffan samt jobb - sista dagen för den här veckan!

Mystisdag

Jag ligger själv i sängen och myser, läser bloggar, kollar facebook och läser Aftonbladet (älsklingen tror jag har sovit på soffan inatt...hmm). Ute är det grått så det blir nog en inne dag idag.

Vid ett ska jag hem till mamma för att vara behjälplig vid bullbak (dvs äta deg och nybakta bullar) sedan blir det visst mat också innan jag ska stressa iväg till jobet.

Jobbet ja... det var helt ok att jobba igår faktiskt. Många trevliga kunder (både nya och gamla), gratulationer till giftermålet, bra med bokningar på schemat som vi släppte och kompisar som kom in. Hoppas kvällen blir lika produktiv och smidig :)

Jag vill börja jobba!

Jag är så grymt sugen på att jobba! Inte på mitt nuvarande jobb - som i ärlighetens namn börjar bli rätt, frustrerande, tråkigt och icke-givande - utan på riktigt med ett intressant och utvecklande jobb! Jag har inget emot att jobba mycket (det gör jag nu med) men att man kanske kan komma iväg några kvällar i veckan så man kan träna och umgås lite med nära och kära! Jag vill tjäna pengar! Jag vill kunna klä mig snyggt! Jag vill hjälpa andra! Jag vill, jag vill, jag vill... men jag är inte där ännu. Börjar bli otålig!

MÅNDAG och slut på semestern!

Semestern är slut... men inte sommarlovet så jag tog en skön sovmorgon (vilket jag iofs gjort den senaste månaden)!

Fast i övrigt har jag faktiskt varit riktigt duktig :) Åt nyttig yoghurtfrukost, diskade (med detsamma!), planerade veckans mat och gick fram på stan för att handla. Passade även på att köpa en klänning på Lindex - kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den bara... Kort kommer på alla inköp.

Snart ska jag laga mat, slappa lite till och sedan - jobba!


Veckan som gick

Har varit en minst sagt händelserik vecka.

Måndag: Avfärd till Stockholm, väl där strosade vi runt på söder, tog ett glas vin på Snaps och avslutade en mycket trevlig (och regnig) dag på Thai båten - riktigt god mat och en underbar frosen Margarita med hallon.

Tisdag: Shopping inne i city, fika, glass och en jättegod middag med svärföräldrarna på Victoria.

Onsdag: Avfärd till Lidköping (en årlig utflykt med min familj), fika på Söderströms (goda arraksbollar), Läckö slott, Laxtallrik på Spiken, blomsterhandel, mjukglass och bad i Vänern (för älsklingen vill säga, själv badade jag bara fötterna). Såå skönt att få tillbringa en kväll hemma framför TV:n i lugn och ro.

Torsdag: Jobb (och stress - många gråa hår) på eftermiddagen men en desto trevligare kväll med grillning, vin och underbara vänner (hemma hos J med R, A och J)

Fredag: Mer jobb (suck!) och hemma mys med film, mat, vin och godis.

Lördag: Åkte till Blåvik (ett underbart stugområde vid sjön Sommen) för att hälsa på H, B och lille N, därefter bröllopsmiddag med hela nya familjen. Kvällen avslutades med en ostbricka och film hemma i soffan.

Söndag: softar efter att ha jobbat lite, diskat och tvättat. Så skönt att bara surfa, glo på TV och  mysa.

Fortfarande söndag

Vilken lång dag det har varit, men nu är den snart slut - rätt skönt faktiskt.

Vi började dagen med att åka till Linköping. Jag börjar bli lite rastlös mest för att det inte är så mycket kvar av semestern - så då vill jag göra det mesta av tiden. I Linköping köpte jag en kofta på H&M och glass på Bosses - såklart :)

Jag har även hunnit med en supermysig fika hos A och J (nu är gravidmagen stor) och jobbat tro det eller ej. Suck... vilken tid det tog - mycket längre än vad man tror att det ska ta. Har lagt höstschemat - tror jag blev klar ialla fall. Men visst var det lite trevligt - så det blir nog inte så farligt att börja jobba snart. Åtminstone inte när alla andra börjar också och det blir vardag på riktigt igen.

Imorgon åker vi antagligen upp till Stockholm en sväng, ska shoppa och äta gott. Därefter (på onsdag) blir det att åka direkt (på den årliga resan) till Lidköping.

Smekmånaden i kortform

Veckans (jag vet...tio dagar men det låter bättre såhär)...

... dricka - måste vara cava/ champagne även om frosen strawberry daquiri (?) och isvatten ligger bra till.
... bästa utflykt - franska rivieran. Skulle kunna tänka mig en lägenhet här. Drömma går ju :)
... bästa mat - patatas bravas eller jätteräkorna med chilipotatismos (låter skumt men var såå gott).
... klädesplagg - långklänningen, men älskar outfitsen jag hade på de formella middagarna.
... läsning - Alkemisten. Så bra (jag vet att jag är sen).
... godaste - tripple choclate chip cookies liksom många av chokladefterrätterna!
... underhållning - På minuten i I-poden.
... mysigaste - alla kvällar i champagnebaren innan middagen på båten.
... trevligaste - alla pratsamma amerikaner plus vårt svenska bordssällskap.
... lyxigaste - att det hela tiden fanns mat och godsaker helt gratis. Himlen (eller helvetet)!
... skönaste - poolhäng med solning, läsning och bubbelpool.
... coolaste - all personal som ständigt passade upp på oss.
... roligaste - handduksdjuren som fanns i hytten vaje natt.
... vackraste - svårt... står mellan, den toscanska naturen, utsikten från bussen på franska rivieran, katedralen i Florens eller alla uppklädda människor på kryssningens formella middagar.
... kärlek - älsklingen nu även min man :)

Smekmånaden del 4

Efter kryssningen spenderades ytterligare ett drygt dygn i Barcelona. Riktigt trevligt men varmt och inte lika bra hotell. Vi passade på att göra stan, se oss om på olika delar av stranden, äta tapas, dricka cava och slappa vid hotellpoolen.



Sedan var det efter tio dagar dags att åka hem - ganska skönt faktiskt - även om det har varit en helt otrolig upplevelse!

Smekmånaden del 3

Resterande stopp skedde i Italien.

Först ut var La Spetzia



Utflykten gick till Florens - här var det fokus på lyxshopping (köpte dock inget) och GLASS!



Nästa stopp Rom - här koncentrerade vi oss på turistattraktioner, lyxbutiker (fortfarande utan att shoppa) och GLASS :)



Därefter lade vi till i Neapel - men beslutade oss för en välbehövlig slapp dag ombord på båten.



Sista anhalten var Sicilien vi gick runt en sväng själva men var inte så imponerade - så större delen av dagen spenderades på båten igen.



Sista dagen på kryssningen spenderades helt och hållet till havs. En perfekt semester! Fem länder, olika storstäder varje dag, sol och bad, fri tillgång på mat och andra godsaker samt mycket slappande. På en enda resa - kan inte bli bättre!

Regnig lördag

Idag är det mulet och regnigt för första gången på evigheter känns det som... lite mysigt faktiskt :) Det innebär också att jag och älsklingen har varit duktiga och städat på riktigt för första gången på evigheter ;) Nu däremot har vi laddat upp med massor av smågodis och två filmer: 27 dresses och no country for old men.

De senaste dagarna har vi bara försökt att tillvara på de fina dagarna så gott det går.



Onsdagen spenderades till största delen i mammas och pappas trädgård. På kvällen var vi hembjudna till R och S - de hade fått reda på vårt giftermål och bjöd på champagne och jordgubbar. Så otroligt söta och trevliga! Därefter gick vi till populäraste utestället i stan och hade sån tur att vi fick ett bord ute nästan med detsamma. Där blev det vitt vin (i mängder) och mingel med så många trevliga människor! Det var så trevligt att det nästan var värt att sitta på badrumsgolvet i två timmar mitt i natten på grund av illamående.

Torsdagen var lite mulen till att börja med vilket passade mig alldeles utmärkt i mitt bakfulla tillstånd - när solen kom fram blev det lite mys med systrarna i mammas och pappas trädgård.

Fredagen började med fika på stan med M, sen - trädgårdshäng i skuggan, lunch på stan, födelsedagskalas hos svärföräldrarna för lilla M (älsklingens systerdotter) och avslutades med grillmiddag (som M stod för) på balkongen hos S. Vi påbörjade planeringen inför en weekendresa i höst - antagligen blir det shopping i London :)

En mycket trevlig vecka med andra ord! Näst sista semesterveckan för mig - tror det börjar kännas rätt ok faktiskt. Om inte annat så är jag grymt sugen på höstmode :)

RSS 2.0