NYC



Jag vill åka hit.... älsklingen sa att det var helt fantastiskt. Så vem vet om vi inte hittar ett hus så kanske vi åker till hösten. Han var sugen iaf :)

Solglasögonen


Husvisning nr 7

Huset var jättestort, hade väl en viss potential, inga större fel men var ändå inte rätt. Det fanns inga bra utrymmen för mig att ha "mottagning" i och uteplatserna som iofs låg i västerläge kommer till att skuggas av träd som inte stod på tomten. Så tyvärr fortfarande inget av intresse.

Angående det förra huset (som får mer och mer potential ju mer jag tänker på det - men det dyker även upp mer att göra) så har älsklingen helt enkelt inte haft tid att titta på det så det är nog bara att glömma.

Vi får nog rikta in oss på ytterligare en sommar som spenderas i andras trädgårdar. Bra sedan förra året 'är att vi har kompisar som köpt hus och ett annat kompispar som har köpt sommarstuga så det finns fler att våldgästa :)

Underbar lördag

Vaknade vid sju imorse då älsklingen sa hej då (stackars min älskling tror han har jobbat varje dag i snart tre veckor - och mer lär det bli) när han hade åkt började jag tänka på allt roligt som ska ske idag och kunde omöjligt somna om. Energin riktigt sprudlar i kroppen på mig. Vet inte vad som har hänt - jag brukar ju vara tröttast och latast av alla :)

För att fira att sommarlovet är här tänkte jag gå ut på trappen och läsa en skönlitterär (eller ja kiosklitteratur funkar med)  bok (länge sedan ska ni veta) i solen. Är så underbart lugnt och stilla ute. Om några timmar när affärerna har öppnat blir det till att köpa en inflyttningspresent till A som håller i kvällens tjejmiddag.

Resten av dagen kommer att spenderas i mammas och pappas trädgård!

FREDAG!

Måste snart cykla i väg till skolan (eller ja - först måste jag klä på mig och så) för att skriva tenta. Håll tummarna för mig - det kan behövas :) Sedan kanske det blir lite trevligheter med klassen. Måste rusa!

Så var sommarlovet här!

Äntligen! Tentan gick nog bra, är nästan hundra på att jag klarade av den :)

Efter tentan stannade jag kvar i skolan (ja, faktiskt) och umgicks lite med klasskamraterna som jag inte kommer att få träffa på cirka tre månader och sedan avslutade en del av oss terminen med zen meditation. Riktigt skönt!

Efter det var älsklingen och jag på husvisning (mer om det imorgon) och sedan blev det lite shopping: mat och solglasögon.

Dagen avslutades i mammas och pappas trädgård med mousserande vin, räkor, havskräftor, skoldjursgojs och lite gott bröd. Måste ju fira in sommaren ;) Såå trevligt! Helt ljummet fastän klockan var åtta :)

Nu sitter vi lägenheten och håller på att smälta bort! Ska umgås lite med älsklingen nu eftersom han åker bort för att jobba imorgon.

Tentaångest?

Börjar nog få lite ångest över vad jag kan och inte. Hur mycket har egentligen fastnat? Men jag har som stående regel att absolut inte plugga såhär kvällen före - tycker bara att det stressar. Dessutom har jag en liten filosofi om att hjärnan behöver lite tid på sig att smälta all information i lugn och ro. Så just nu gäller det bara att försöka släppa tentan så mycket som möjligt.

LÄNGTAR TILL I MORGON EFTERMIDDAG!!!

Jag och älsklingen...



om inte han tar sig i kragen och friar snart! Fick höra för ett par veckor sedan att ett par kompisar ska gifta sig nästa sommar (jättekul för dem!) men de har ju inte varit ihop häften så lång tid som vi :(  Jäkla fegis!

En lista jag snott

För fem år sedan...
var jag 21 och hade börjat ta mig ur en nedåtgående spiral genom att komma på vad jag ville göra med mitt liv. Jag hade nämligen pluggat första terminen på ett beteendevetenskapligt basår.

För tre år sedan...
trodde jag att jag var färdigpluggad men höll dörrarna öppna för mer studier. Allt är bättre än att vara arbetslös! Provade jag på att bo själv (så gott det går när man är sambo) eftersom älsklingen arbetade i Stockholm.

För ett år sedan...
hade jag haft en tuff vår, jag kände mig deppig och oinspirerad i mitt arbete och hade svårt för att hitta något annat. Jag hade sökt till hälsocoachutbildningen och ville inte ta fler studielån - så jag fortsatte med mitt jobb på gymmet.

För tre månader sedan...
hade vi grupparbete i kursen hälsofrämjande arbete i skolan. Älsklingen sa upp vår lägenhet i Stockholm - nu skulle vi bli sambos på riktigt igen.

I morgon...
skriver jag sista tentan för terminen!

Om en månad...
får jag semester, som bland annat ska tillbringas i Göteborg och i västra Medelhavet på ett kryssningsfartyg!

Om ett år...
 tar jag min andra högskoleexamina!

Äntligen torsdagen den 29 maj

Bara en dag kvar sedan är det sommarlov! Jag är ledsen att jag tjatar men åhh vad jag behöver detta sommarlov! I år tänker jag inte göra någonting sedan i juli då min semester börjar (om jag inte behöver göra omtenta då...hmm). Förra året började jag plugga körkortsteori lagom till sommaren så då hade man det hängande över sig hela tiden. Men inte i år :)

Idag ska jag:
- Plugga
- Städa lite
- Plugga
- Städa lite mer
- Och plugga ännu mer
- Jobba

Rolig dag va ;)

Snart slut...

...dagen alltså, men även jag som artist. Oj vad bra jag har pluggat idag! Frågan är bara om jag kommer ihåg något ;) Var på föreläsningen med, den bästa hittills på den här kursen. Den enda som väckt intresse - kan det vara för att den kunskap som lärdes ut faktiskt kändes relevant?

Är riktigt lugnt på gymmet idag. Alla är väl ute i solen. Läste att det skulle bli 28 grader på söndag- så otroligt :)

Älskade Falcon



Min älskade lilla Falcon vovve som jag tillbringade en stor del av dagen med igår.

Onsdag = stress?

Oj nu börjar det dra ihop sig. Tenta på fredag och jag kan inte påstå att jag har koll på ämnet direkt. Så idag hade jag tänkt att råplugga hela dagen, men tydligen har vi en extrainsatt föreläsning som man kanske borde gå på. I så fall bli dagen betydligt stressigare. Så det är väl bara att sätta igång antar jag :)

Husvisning nr 6

Tja vad ska man säga om huset då? Det kan bli helt underbart (om det nu går att genomföra mina visioner) men oj vad mycket att göra!

De stora grejerna: tak, fjärrvärme och dränering.
Mindre men minst lika viktiga: kök, badrum, trädgård, golv och slå ned två väggar.
Och för att kunna vara nöjd: tapetsering och annan fix.

Det känns både avskräckande och motiverande på samma gång. Har under de senaste åren fått ett stort sug efter att få vara kreativ och att få skapa något eget. Det skulle jag få utlopp för här - frågan är om vi fixar att leva så under en längre tid och hur mycket vi egentligen kan/hinner göra själva?

Det ska bli spännande att få höra vad älsklingen säger efter att han tittat på det!

Vilken dag!

Är ju hur skönt som helst ute och bättre ska det visst bli! Så underbart! Har haft det så trevligt med familjen idag. Vi hinner inte träffas sådär jätte ofta med mitt schema - så det ska det bli ändring på nu i juni när sommarlovet börjar.
Mamma hade lagat en av mina favoriträtter: potatisgratäng med fläskfilé och kantarellgräddsås. Såå gott! Till efterrätt var det strösselkaka (ungefär som kärleksmums). Så det blev väl inte sådär jätte mycket pluggande idag
:( utan jag får gå upp extra tidigt imorgon men vad gör väl det när det bara är två dagar kvar!

Kvällen på jobbet har också varit helt ok. Är riktigt kul nu när jag får planera lite inför hösten! Då kommer det hända grejer på gymmet där jag jobbar. Bästa terminen någonsin är mitt mål!

Önskar vi hade kvar lägenheten...



...i Stockholm! Så här fint bodde vi. Bästa sommarstugan någonsin! Närmre naturen än vi har hemma i småstaden och ändå så nära utelivet med allt som hör därtill. Men den tiden i våra liv är förbi, nu ska vi ju ha hus i stället för två lägenheter. Det blir nog bra det med - om man bara kunde hitta det där huset någongång :)

My preciousssss




Present från älsklingen när han var i New york för en månad sedan.

Strålande tisdag

Såå underbart med sol och värme igen. Idag ska jag definitivt se till att jobba undan så jag kan vara ute med gott samvete.

Dagens agenda:

- Besvara instuderingsfrågor (googla på nätet eftersom jag inte har kurslitteraturen)
- DISKA! (börjar bli akut nu)
- Se på ett potentiellt underbart hus (mer om det senare idag)
- Plugga (ute i solen i mammas trädgård såklart)
- Få försenad morsdagmiddag av mamma (inte så det ska gå till egentligen va?)
- Jobba (hoppas det blir lika roligt & går lika fort som gårdagen)

Garderobsnyheter

Sedan senast har detta tillkommit i garderoben. Syns det att jag vill ha sommar?




Beach 2008

Fasen planen som jag så noggrannt tänkt ut för att få den snyggaste och mest energirika sommaren i mannaminne håller på att gå rakt åt skogen!

Det började med att jag inte gjorde mina magövningar varje dag jag inte hann till gymmet. Sedan fick jag ont i tån, är snart inne på tredje veckan - så nu kan jag inte köra någon kondition. Och slutligen så sitter jag här och tenta pluggar i sällskap med ett paket choclate chip cookies. Precis det jag skulle hålla mig ifrån nu när jag inte hinner/kan träna som jag vill!!!

Men nästa vecka då kör jag igång stenhårt... för vilken gång i ordningen säger jag det tro :)

Måndag igen

Fattar inte varför helgerna ska gå så fort. Var ju nyss fredag och så vips blir det måndag igen :) Men men jag ska inte klaga, det har varit en mycket trevlig helg med många trevliga bekantskaper.

Idag så börjar nedräkningen på riktigt - på fredag är sista tentan för terminen. Sen är det sommarlov. Det ska bli så lyxigt att bara jobba fyra dagar i veckan och att ha hela dagen fri. Men en dag i taget. Idag ska jag:

- Plugga entreprenörskap!
- Fixa med lite småsaker här hemma (typ tvätt, diskning osv)
- Jobba

Snart sommar...

Nu börjar det kännas på riktigt - snart är det verkligen sommar. Bara fem dagar kvar innan det är sommarlov. 

Har spenderat "hela helgen" med att drickar rosé, vitt vin och cava (precis som det ska vara på sommaren). Snart börjar ju allt roligt hända som man längtat efter så länge. Ett axplock för juni månad:

- Tjejmiddag på lördag (iofs maj - men nästan juni).
- Fotbolls EM!
- Om två veckor ska vi till Stockholm. Ett dröminköp ska hinnas med liksom Kylie Minogue konsert - och visar det sig nu: antagligen även Dolly Parton (bra med kontakter).

Sunny Sunday

Sitter och äter kanelbullar till frukost, så gott - man kan ju inte vara nyttig jämt :) Det är så lugnt och skönt, älsklingen är på golfbanan och kommer inte hem än på ett par timmar.

Igårkväll var det alltså grillning hos J, hennes nya kille R var riktigt trevlig ska bli kul att träffa honom mer i sommar. Vi spelade spel, pratade och drack cava och rosé hela kvällen. Jag vann i bägge spelen - haha!

Idag ligger hela dagen öppen, inga planer överhuvudtaget - rätt skönt faktiskt!

Kul lördag

Blev lite senare igår än tänkt, lite mer alkohol med för den delen. Är lite bakis idag, men skönt bakis (om man nu kan vara det) känner mig pigg och glad iaf. Hade en riktigt trevlig kväll med många glada skratt och planer inför framtiden om att träffas.

Idag är det sol ute så lite solning och/eller utefika står på agendan. Hade tänkt att gymma lite med men är osäker på hur mycket det skulle ge egentligen, så vi får se hur det blir med det. Till kvällen blir det till att träffa ytterligare en ny bekantskap, den här gången bästa kompisen J:s nya kille R. Blir antagligen lite grillning på hennes balkong.

Känner att jag sprudlar av energi så nu måste jag stänga av datorn och hitta på något att göra :) om älsklingen kan slita sig från jobbet vill säga.

Planen för kvällen

Så är äntligen kvällens plan fastlagd, efter att ha velat fram och tillbaka ett bra tag bestämde vi oss för att stanna i stan. Vi ska ut och äta på stans bästa restaurang (säger iofs inte så mycket - men maten är faktiskt riktigt bra) med vår kompis M och hans nya tjej S.

Ska bli så otroligt trevligt, har bara träffat S en gång men hon verkade riktigt trevlig och M har vi umgåtts med alldeles för lite med på sistone. Ett tag, för drygt ett år sedan, när älsklingen jobbade i Stockholm hade M tjej där uppe. Då brukade vi åka bil upp på fredagen tillsammans, så då tillbringade vi rätt mycket tid ihop. Saknar den tiden lite!

Men först ska vi ta en liten fördrink för nu är vi äntligen klara med jobb/plugg för den här veckan (eller i älsklingens fall: för den här dagen).

Fokus?

Det är brist på fokus och motivation just nu. Har gjort de flesta måstegrejerna på listan nu men har en kvar. Nämligen att börja plugga...suck! VILL INTE! Allt annat känns roligare, förutom att jobba då, fick en förfrågan men nej tack inte idag. Så nu sitter jag och bara väntar på att inspirationen ska komma över mig :) och att hjärnan ska skärpa till sig lite så jag får in någonting. Vore ju tråkigt att sitta i flera timmar utan att få något för det :)

Snart helg!

Härliga fredag!

Vilket härligt väder det verkar vara ute, äntligen lite varmare igen! Tyvärr verkar det som att jag måste spendera en stor del av dagen inne :(

Dagens agenda:
- Storstäda
- Maila in hemtentan
- Ta cellprov på sjukhuset
- Börja plugga till nästa veckas entreprenörskapstenta

Sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda - hoppas på lite mys i alla fall :)


Bra kväll

Gick bra på banken vi kan tydligen låna relativt mycket och ändå ha bra marginaler att leva på :)

Gick bra på Body pumpen också, kunde inte göra alla benövningar utan gjorde galet många benböj i stället. Kommer kännas imorgon! Stör mig dock på min onda tå. Har jag ont i början av nästa vecka också (då har det gått två veckor) så får jag väl ringa sjukhuset trots att jag inte vill. De brukar inte kunna hjälpa en ändå ju :(

Älsklingen och jag har kollat på Dirty sexy money, så bra, en av favoritserierna just nu faktiskt. Nu ska vi snart gå och lägga oss, så mysigt när älsklingen är hemma!

Oj vad dagen har går fort!

Helt plötsligt var klockan tre och jag som inte hunnit laga/äta middag än. Halv fem ska jag till banken med älsklingen. Vi ska kolla upp hur vår gemensamma ekonomi ser ut, hur mycket pengar vi kan låna till ett hus och ändå leva ett gott liv. Så vuxet!

Skön torsdag

Trevligt med sovmorgon, mindre trevligt med mardrömmar - drömde att älsklingen hade dött :(

Idag är det alltså hemmajobb med hemtentan hela dagen - så otroligt skönt. De senaste dagarna har jag farit som en skottspole fram och tillbaka mellan hem, skola och jobb. Tur att jag efter ex antal år äntligen tog körkortet i januari, annars hade det varit ännu jobbigare! Nog för att stan inte är så stor, men jag har så jäkla ont i ena stortån att till och med cykling känns.

Ikväll ska jag köra lite body pump, om det nu går med min tå :) Det bästa är nog ändå att jag kommer att vara hemma innan klockan åtta på kvällen - det är lyx på en vardag!

Spännande match

Den tar ju aldrig slut matchen mellan United och Chelsea, inte så att jag tycker den är tråkig men min sovtid minskar ju.

Har haft en trevlig kväll; lugnt på jobbet och hämtmat (kycklingpasta med curry och sweetchili - mmm) till fotbollen och ett glas rött...eller blev det två?

Det bästa är ändå att jag inte jobbar imorgon, så jag kan koncentrera mig på att skriva klart hemtentan...därför tar jag nog en sovmorgon på en halvtimme eller så :)

Update

Vad har då hänt under mitt blogguppehåll? Inte så mycket enligt min kalender! Trist nog, men det har verkligen varit fullt upp! De flesta anteckningar handlar om följande:
- Gymma
- Jobba
- Grupparbete
- Föreläsning
- Seminarium
- Massage (helt paj i axlar/nacken av all stress)
- Skriva skolarbete

En trevlig helg med sol har ju också avklarats förstås. Utomhusliv med solning (plus den obligatoriska första brännan), cava, vitt vin, chinamat, grillning, choklad i mängder, mjukglass från Bosses i Linköping (godast nånsin) och ett födelsedagskalas för svägerskan hanns med under den helgen.

Sista seminariet

Så var halva dagen avklarad, hann med rätt mycket på morgonen innan jag åkte till skolan. Tur det för ikväll får vi kanske sällskap av älsklingens kompis W till fotbollen. Stor dag när United spela champions league final :)

Grupparbetet i skolan flöt på så bra, såå skönt när grupper funkar! Redovisningen gick också helt ok, lite långt kanske men det får funka ändå så här sent på terminen. Det slog oss efteråt att det var sista seminariet/presentationen på tre långa månader - helt underbart! Det har varit mååånga seminarier de senaste veckorna. Så nu ska jag inte mer till skolan, förutom för att göra tentan nästa fredag då. Snart sommarlov faktiskt!

Att göra:

Innan skolan slutar om nio dagar ska jag (förutom dagens två uppgifter) även skriva klart en hemtenta och plugga till en salstenta.

Längtar till juni! Då ska jag träna, planera eget företag, umgås med familj och vänner, läsa skönlitteratur, sola (?), dricka bubbel, sortera bland allt "skräp" här hemma och försöka ta det lite lugnt :)


Onsdagens agenda

Idag ska jag:

- städa lite
- grupparbeta
- ha en större presentation i grupp, entreprenörskap
- jobba

Ingen särskilt rolig dag men snart lugnar det ner sig! 9 dagar kvar till sommarlov!

Ett till försök...

Var länge sedan det blev ett inlägg nu. Har varit helt sjukt mycket att göra i skolan. Pratade lite med mellansyster igår och hon tyckte det var synd att jag lagt bloggen på hyllan, så jag gör ytterligare ett försök. Jag kommer att blogga på mina villkor = ingen press och det främsta syftet är att få en dagbok över en tid som med största sannolikhet kommer att innebära stora förändringar i mitt liv. Det kan nog vara kul att ha det på pränt helt enkelt. Så mellansyster (och eventuellt någon annan intresserad) nu kör vi!

2:a drömhuset

Jag gillade verkligen huset. Det gjorde inte älsklingen! Fråga mig inte varför. Blir bara så trött, känns som han vill ha ett hus där INGET behöver göras och det ska vara BILLIGT. Det huset existerar inte i den här staden! Jag lovar! SUCK!

Trivsam lördag

Dåligt med inlägg just nu. Skyller på att jag passar på att umgås med både älsklingen, kompisar och mellansyster. Det är ju ledigt :)

Min lördag:
Promenad med älsklingen.
Fika (frukost) med underbara A och K. Mycket vuxenprat, såsom föräldrapenning, hus, giftermål och deklarationer.
Eftermiddagsfika hos svärföräldrarna.
Middag ute på restaurang med ett annat par som är på besök i hemstaden.

Det var visst många aktiviteter som går ut på att äta, sitter nu med en chokladbit dessutom, men det är ju helg ;)

Efterlängtad fredag

Äntligen är det just den här fredagen, har längtat i två och en halv vecka...idag är det husvisning. Drömhuset? Vi får väl se men det är mycket möjligt!

Har varit ute på en promenad med mellansyster, blir många promenader när hon är hemma - man slår ju två flugor i en smäll. Motion och ostörd pratstund.

Nu sitter jag och förberder ett grupparbete om SATS och hur deras marknadsplan skulle kunna se ut. Rätt intressant faktiskt. Sedan ska jag läsa igenom en engelsk fackskrift om... typ...trädgårdsarbete? Ska hjälpa mellansyster med hennes skoluppgift. Får väl se hur det går :) Efter det ska jag åka och handla mat för att sedan avsluta min arbetsdag med att läsa om kommunikation.

Ikväll blir det lugn mysmiddag med älsklingen och eventuellt lite planering av budgivning på huset :)

Lyxigt med ledig torsdag

Var jätte spänd igår med både redovisning (som gick bra, ingen genomskådade oss trots att vi inte förstod någonting) och att älsklingen äntligen skulle komma hem. Så idag har jag spänningshuvudvärk (skulle även kunna bero på cavan jag drog i mig igår :) ). Men det var det värt för jag fick så fina saker av min underbara älskling: tre pikétröjor, ett par hallonröda hörlurar till ipoden och min älskade underbara Marc Jacobs klocka!

Idag har jag varit på skogspromenad med mellansyster som kom hem helt oväntat och vi har hälsat på ett par kompisar som vi träffar alldeles för sällan. Mysigt!

Planer för resten av dagen: mys med älsklingen,  styrketräning (om huvudet fixar det) och äta lite glass framför TV:n.

RSS 2.0