Mysig lördag

Började dagen med lite rensning här hemma, sedan blev det fika på stan med M och så lämnade vi tillbaka några tygprover. Så snart händer det lite här hemma igen :) Eftermiddagen har spenderats med födelsedagsmiddag hos svågern och svägerskan och lite film mys hemma med älsklingen. Ikväll blir det tjejmiddag igen!

Långsiktiga önskningar/ målsättningar

Har läst mycket om målsättningar idag och är även sen tidigare troende när det gäller männsikans kraft att förändra. Läste att man bör ha långsiktiga målsättningar, minst 10 år, i min kursbok och läste på en blogg om kraften i att skriva ned sina önskningar. Så här kommer mina:
- Ett arbete som är roligt, fritt, utvecklande,  engagerande, flexibelt, omväxlande och där man hjälper människor!
- En liten, charmig lägenhet vid medelhavet gärna franska rivieran eller nordvästra Italien!
- En liten välmående och lycklig familj med älsklingen!

TGIF!

Underbart att det är fredag. Denna veckan har gått så otroligt fort men har varit så intensiv att det ändå ska bli riktigt skönt med lite helg.

Planerna för dagen är att:
- läsa flera kapitel NLP
- handla mat
- slänga skräp
- städa
- läsa bloggar
- kanske skriva klart en uppgift
- zappa runt lite på vårt nya comhem abonnemang
- dricka nåt glas rött
- äta något sött (för första gången denna veckan!)

Utlovade bilder


Min underbara nya vinterkappa köpt på 70% REA på United colours of Benetton. ÄLSKAR den!


Koftor är väl världens mest användbara plagg?! Så två nya blev det, en från H&M:s vårnyheter (kolla in axelpartiet - så snyggt!) och den grå har jag sedan tidigare i lila och blev så glad när United colours of Benetton hade fått in en ny sändning!


Slappt mintgrönt linne från H&M - perfekt i sommar :)


Börjar ju bli gammal så det är väl dags att börja ta hand om huden ;)

Trött torsdag

Oj vilken vecka det har varit - känner mig helt urlakad :) Så det ska bli riktigt skönt att jobba hemma i lugn och ro idag! Jag ska hinna med att läsa på inför en ny epidemiologi uppgift som ska påbörjas, skriva ned lite reflektioner från dagarna som varit samt damma och dammsuga här hemma. Ikväll blir det spinning - hur det nu ska gå efter det evighetslånga konditionsuppehållet. Men det är en av mina favorit instruktörer som vickar, så det är nog meningen att jag ska köra den klassen idag ;)

Äntligen onsdag!

Så fortsätter vi med ytterligare en dag i idrottshuset - sista på ett tag dock :) Skönt kan jag lova! Idag blir det nog dessutom tidigare hemgång vilket är bra eftersom jag måste skicka in en uppgift i epidemiologi nu när böckerna äntligen har kommit. Är uppskriven på träning ikväl... men ärligt talat så vet jag inte om jag fixar det idag.

Fullbokad tisdag

Måste snart rusa! Idag bär det av till idrottshuset igen 8.30-18.00. Puh... Hoppas på att orka/hinna med lite yoga ikväll. Så så ser min dag ut :)

Busy Monday

Ett snabbt inlägg bara ska snart till skolan eller rättare sagt idrottshuset för att ha en heldag med en hälsoprofilsbedömar kurs. Den håller på till sex ikväll så vi får se om det blir någon träning, vill gärna köra lite pump. Bilder på helgens inköp kommer men först om några dagar.

Helg!

Nu har jag tagit helg! Eller... egentligen för flera timmar sedan, har nämligen inte blivit något vettigt gjort i eftermiddags (har inga böcker än). Sitter mest och zappar och surfar. Känner mig lite ensam och allmänt "misslyckad" eftersom alla verkar ha saker på G inför kvällen typ: jobbfest, champagnekväll eller after work. Men inte jag :(

Å andra sidan ska jag upp strax efter fem imorgonbitti eftersom jag tar tåget upp till Stockholm. Vill vara uppe vid tio redan för att hinna med några utvalda affärer i lugn och ro ;) Så jag får väl ta mitt roliga imorn istället! Sedan blir det väl iofs antagligen en hemmakväll hos H & B så det får man väl råda bot på genom att luncha lyxigt istället ;) Längtar verkligen, har kännt av suget efter "storstaden" under hela januari.

Update: Blev faktiskt flera utemiddagar. Tures inne i Gallerian till lördagslunch, en grek på söder till kvällen och söndagslunch på Zink grill. Mycket god mat och en del vin blev det alltså :) Har dessutom upptäckt 7/11:s underbara brownies!

Fredagsmys

Ska snart sätta igång med epidemiologikursen, förmiddagens uppgifter består av att läsa en artikel samt att hitta en egen publikation om ämnet. Sedan ska jag, A och lille E ut på stan en sväng - såå trevligt :) Måste ju gå fram eftersom älsklingen har bilen i Stockholm så då är det MYCKET roligare med sällskap! I eftermiddag hoppas jag verkligen på att böckerna som jag har beställt har kommit - annars blir jag ledig idag och TOTALT fullbokad på måndag!

Inte en jättefullbokad dag utan lite lagom mycket att göra, vilket innebär att det kan bli till att jobba framför TV:n i myskläder större delen av dagen :) Ikväll ska jag försöka att få till lite fredagskänslor på egen hand med lite GODIS! Längtar!


Drömmer mig bort

Blev ingen träning idag - har så ont i ett muskelfäste i ena axeln så jag kan knappt röra på armen :( Sitter ensam i TV soffan och drömmer om älsklingen, choklad och andra sötsaker!



I lördags fick jag detta underbara dessertbord av mina älskade tjejer - hade inte suttit helt fel nu!



Gino, vaniljglass, cheesecake med hallon, chokladmousse och små cocosbollar med limesmak - MUMS!

Ny TV bänk


Äntligen är den här :) Det bästa är att vi hade presentpengar från två år tillbaka så vi behövde inte lägga några andra pengar på den!

Torsdag och ensam hemma

Tidigt uppe idag, älsklingen åkte till Stockholm vid halv sju och jag läser tydligen väldigt långsamt ibland så jag har mycket kvar att läsa idag. Dessutom ska jag hinna med att se på en föreläsning samt läsa en engelsk artikel. Så det är bäst att sätta igång! Ikväll blir det spinning!

Plugg onsdag

Så var älsklingen hemma igen och jag kommer inte upp på morgonen :) Idag sitter vi dessutom hemma bägge två - får väl se hur det går. Jag ska iaf ägna min dag åt att läsa/ plugga på materialet till min hälsoprofilsbedömar kurs (börjar på måndag - hjälp!). I övrigt är det nog rätt så lugnt faktiskt. En rolig sak är att vi ska åka iväg till MIO för att hämta vår nya TV möbel - JIPPIE!!! Så kanske jag ska köra spinning ikväll med, men kroppen känns lite ovant sliten så vi får se vad som händer med det.

REA shoppingen


Den vita skjortan, lila toppen och gråa korta kavajen fick jag för 475:- i en lokal VeroModa butik.
Den svarta koftan är en lammullskofta köpt på Åhléns för 145:- Halva REA priset!

Kap tycker jag! Dessutom passar allt in i min nya tänkta garderob.

Godmorgon tisdag

Har sovit första natten själv i huset och har sovit såå otroligt gott. Så gott att jag tog en sovmorgon vilket innebär att jag har sovit i 11 timmar i natt. Nu är det därför bråttom, bråttom. Ska planera upp de två första skolkurserna lite. Verkar som att det kommer bli en väldigt stressig men spännande start på terminen :)

Sedan ska jag även påbörja de två första uppgifterna i ena kursen. Disk, tvätt, lite allmänt städ och poweryoga ska jag också försöka hinna med. Under dagen ska jag även posta ett inlägg med mina REA fynd, var busig igår igen :) Ikväll kommer älsklingen!

Måndag igen

Massor med snö ute igen - blä! Måste skotta! Får se om jag hinner med det innan jag sticker till skolan eller inte. Idag blir det heldag i skolan (tror jag - ändras tydligen hela tiden). Sedan ska jag hämta upp bilen vid stationen (älsklingen åkte till Stockholm imorse) och åka och handla mat. Ikväll är tanken att jag ska köra freestyler men det tar så hårt på axlarna och jag är redan stel i axlar/nacke så vi får se om jag vågar.

Update: blev liite träning, men det är nog inte riktigt min grej med freestyler. Får så ont i axlarna att jag inte orkar med att vara effektiv.

Helgens nyförvärv






Helg med nära och kära

Gårdagen flög verkligen förbi. En riktigt trevlig dag :) Vi började med en fika på stan med herr M, gardin och gardinstångs spaningar och lite inköp.

Väl hemma blev det till att sätta upp gardinerna i sovrummet - tror att jag blev riktigt nöjd faktiskt och laga till mat innan vi stressade hem till mamma och pappa för att se på fotboll och mys.

Sen stressade vi hem igen för att plocka i ordning och byta om för sedan var det dags för TJEJMIDDAG! Alla mina tjejer kom hit med räksoppa och fem desserter - för min skull! De firade mig med vita tulpaner och ett stort Matteus fat. Mina UNDERBARA tjejer :) Det blev dock ett tidigt avbrott sedan spenderade jag och älsklingen halva natten med att titta på REM - I love them! Känner att livsglädjen, inspirationen och motivationen börjar spira igen!

Idag blir det middag hos svärföräldrarna med resten av familjen - mysigt, sedan myskväll med handboll  bland annat :)

Kall fredag

Riktigt burrigt både ute och inne hos oss idag (har inte riktigt förstått oss på värmen ännu). Morgonen startade jag med att göra i ordning mig på riktigt för en gång skull. Låg vaken länge igår och gick igenom hur jag egentligen vill se ut. Känner att jag tappat utseendet på senaste året eller så. Men nu ska det vbli ändring!

Inredningsbutiker och fika stod på agendan med underbara M. Blev visst även lite terapi för M och REA shopping... schhh! Lat TV eftermiddag, surfning... och lite städning blev det visst också. Nu är älsklingen hemma så lite fredagsmys med hämtmat, rödvin och choklad ska avnjutas ikväll. Har tänt ljus överallt på nedervåningen :)

Inlämningstorsdag

Vad otroligt trött jag har blivit på mornarna, bara snoozar hela tiden. Helt hopplöst! Nu måste jag iaf sätta igång här. Inlämningsdag för den kritiska granskningen - nu måste jag alltså åstadkomma något vettigt! 

För att klara av att bli klar måste jag försöka hålla mig ifrån youtube där jag precis börjat se hela Anne på Grönkulla - igen. Love it :) I övrigt hoppas jag på lite... kvalitetstid, kanske man ska säga, med älsklingen. Han kom väl hem ok igår men var såå trött.

Onsdag med seminarium

Börjar få lite bråttom nu... farligt att fastna med datorn på morgonen när man ska iväg. Idag på förmiddagen är det seminarium i skolan. Har ju ingen aning om hur lång tid det tar att gå nu för tiden!

I eftermiddag ska jag skriva på min kritiska granskning. Sedan blir det nog en lugn kväll. Förhoppningsvis kommer älsklingen hem hyfsat tidigt - vilket han inte gjort tidigare i veckan.

Fönster

Såhär ser det ut vid våra fönster för tillfället:









Trött tisdag

Jobbigt att komma upp idag, blir så dumt när jag ligger halvvaken under ca 45 minuter innnan klockan sju. Sedan lyckas jag somna om och vill absolut inte gå upp när det är dags. Har ont i kroppen med, vill helst inte röra på mig :( Önskar mest att jag hade kunnat ligga i soffan framför TV:n hela dagen. Men ICKE!

Idag ska jag:
- Skriva klart hemtentan
- Skriva lite mer på den kritiska granskningen
- Tvätta
- Rensa i garderoben?
- Köra poweryoga

Nytt år = nya vanor

Min tanke är att jag nu ska få lite ordning på kosten igen - det var längesedan nu tyvärr! Jag ska försöka att äta mer regelbundet - MELLANMÅL är ett måste. Sötsaker hör till helgen eller fikastunder med kompisar. Mer bär, frukt och grönt och lite mindre rena kolhydrater. Snabba kolhydrater hör hemma i samband med träning eller helg.

Jag måste komma igång att träna igen. Vill promenera flera gånger i veckan - frisk luft, dagsljus och motion på en och samma gång. För tillfället vill jag bara träna det jag tycker är roligt men så småningom så handlar det om att få till bikinikroppen. Det ska lyckas genom spinning och pump samt, lite längre fram, specialträning av problemområden såsom rumpa, lår, axlar och mage.

Även min andliga/mentala sida ska få sitt. Poweryoga, avslappning, meditation, positivt tänkande och lite djupare läsning står på egendan.

Måndag på riktigt

Har sovit lite oroligt inatt, har blåst massor och älsklingen gick upp tidigt. Så¨jag kom upp lite tidigare än beräknat eftersom jag inte kunde somna om efter att han hade åkt. Lite mysigt att sitta ensam hemma i ett halvmörkt hus, läsa bloggar och titta på TV i lugn och ro.

Måste äta lite frukost (är superhungrig) innan jag sätter igång med en kritisk granskning. Jag ska även hålla ögonen öppna efter en hemtenta, jag ska plocka in tvätt och disk och ikväll blir det träning - pump :)

Kalas lördag

Började redan i morse med att städa, slänga ut sista julpyntet, fixa med gardiner och annat pyssel. Eftermiddagen spenderades med att laga mat och pynta. Och kvällen spenderades med nästan hela älsklingens släkt. 2 mycket bra presenter och massor med blommor blev lönen för mödan ;)

I morgon vill jag bara läsa i mina nya böcker!

Seg fredag

Tror vi snoozade i över en timme idag och nu sitter jag med datorn i köket och borde skriva klart matdagboksrapporten som jag ignorerade igår. Men jag kommer inte igång!!! Blä! Hatar att skriva klart det sista på ett arbete som jag bara har flummat fram. Sedan måste jag även påbörja en kritisk granskining av Viktväktarna.

I eftermiddag blir det nog tvätt, städ och matinköp. Ikväll lite mys kanske och en film :) Längtar dit redan!

Födelsedag idag!

Började med att min käre man inte ens kom ihåg vilken dag det var. Ingen frukost på sängen, inga paket inget grattis ens en gång :( Så jag tog saken i egna händer, efter att ha varit i lägenheten en sväng och tagit en promenad med mellan syster och Falcon så tog jag en shoppingsväng på stan. Får man inte presenter och fika av andra så får man väl fixa det själv!

När jag kom hem däremot övefölls jag av älsklingen i hallen och fick många grattis pussar och kramar. Sitter nu och bearbetar hans dåliga samvete. He he...

I eftermiddag ska jag till banken på ett möte, ska försöka att skriva lite på rapporten och så ikväll blir det ett restaurangbesök :)

Mysigt med hemmajobb

Flyttade ut till köket och då gick det med detsamma mycket bättre att skriva (kan bero på att det inte finns någon TV där kanske?). Så nu har jag hunnit med riktigt mycket faktiskt :) går fort när man bara kommer igång.

Efter lunchen låg vi i soffan under en filt och gosade lite - somnade visst också :) När vi vaknade var det Anne på Grönkulla på TV - nostalgi på HÖG nivå! Älskade den serien när jag var ung :)

Är klar för idag och försöker få med mig älsklingen ut på en promenad, får se hur det går...

Vanlig onsdag

Så var det äntligen en helt vanlig onsdag igen :) Eller vanlig och vanlig... en ny vanlig onsdag. Inget jobb idag inte :)

Sitter med en matdagboksrapport och en coachingrapport. Går sådär att komma igång idag känner jag. Älsklingen sitter i samma rum och jobbar - inte helt idealt faktiskt. Känner mig dessutom alltid så lat när någon annnan jobbar samtidigt eftersom jag har en arbetsstil när jag skriver som är väldigt fri. Surfa lite och sedan skriva lite. Får lätt lite skrivkramp!

I övrigt blir det även lite tvätt, disk, matlagning och snöskottning. Ikväll - en helt vanlig hemmakväll med TV :)

På G

Så var man igång igen då. Jobbet är nästan klart, väntar bara på ett telefonsamtal (som iofs kan stjälpa det mesta). Jag har även gjort större delen av ett skolarbete (1 av 3 st) - inte så bra gjort kanske... men men...

Måndag - och afton igen!

Hur ska man kunna komma tillbaka till en produktiv vardag när det hela tiden är aftnar och helgdagar? Vet ju med mig att jag har en hel del att göra både skolgrejer och ett litet jobb men inte mycket blir gjort. Har till och med drömt om det i natt, att jag behövde ta ledigt från jobbet för att hinna med allt. Vilken tur då att jag inte behöver gå till jobbet mer :) Tydligen så har jag inte fattat det ännu.

RSS 2.0