Onsdag till slut

Avslappningen idag gick verkligen inget vidare. Alla grannar bestämde sig tydligen för att låta så mycket som möjligt under just den kvarten (nu är det lugnt dock) plus att jag har en klump av oro i magen inför vår eventuella redovisning i eftermiddag. Grejen är att jag fattar typ ingenting av vårt grupparbete, jag ser absolut inget sammanhang. Jag HATAR stora företags affärsplaner, finns ingen tråkigare läsning.

Idag ska jag:
-Läsa om affärsplanering (det sista, jippie).
-Gå på massage.
-Grupparbeta.
-Gå på seminarium.
-Städa.
-Laga mysmiddag.
-Få presenter.

Dagen slutar med andra ord mycket bättre än den börjar - för idag kommer älsklingen äntligen hem till mig!

Ooops

Skulle ju sola lite idag samtidigt som jag pluggade. Jag tyckte inte att solen tog så mycket så jag satt ett litet tag. Jag kollade lite emellanåt för att se så att jag inte såg lite bränd ut...men ingen fara! Tills jag kom hem. Då var jag rosa. Nu är jag grisskär! Snyggare än blek åt det blåa hållet...eller?


Utvärdering av mental träning - del 2

Andra och sista delen som har med muskulär avslappning att göra är nu avklarad. Skönt att denna delen är mycket kortare än den första, en knapp kvart om dagen är lite lättare att klämma in i ett hektiskt dagsschema. Mycket skön avslappning om man känner sig lite stressad och på ett enkelt sätt  vill spänna av.

Grym tisdag

Har påbörjat den första av två delar mental avslappning idag, skönt men lite svårt att koppla av alla tankar, behövs nog lite övning :)

Ska snart iväg till gymmet för att köra biceps och bröst, hade tänkt köra triceps med men har ont sedan power yogan så de får vila :)

Därefter blir det solning och kommunikationspluggning hemma hos mamma och pappa om solen håller i sig. Igår skulle det liksom idag vara ca 19 grader vamt, men det var mulet (och jag frös) så jag hoppas att värmen kommer upp i utlovad temperatur idag istället. 

Ikväll blir det jobb - för sista gången den här veckan! Jippie, vilken kort vecka!

Delad ekonomi?

Hur ska man egentligen dela upp ekonomin när den ena pluggar och den andre har ett relativt välbetalt arbete. De flesta månader drar älsklingen in kanske tre -fyra gånger mer än vad jag gör (efter skatt!).

Delar man alla kostnader rakt av? Kör man på någon slags procentsats? Eller gör man bara en uppdelning som grundar sig på vad som är det smidigaste sättet och har inkomsten i bakhuvudet? Vi kör för tillfället på det senaste alternativet.

Men hur gör man då med allt som kan räknas till (vardags-)lyx. Har man efter över åtta år ihop nån slags "rätt" till sin sambos pengar för att kunna unna sig saker på samma nivå som han kan göra? För att inte tala om ett eventuellt husköp, hur gör man då? Älsklingen säger alltid i en diskussion om ämnet att det är våra pengar, men samtidigt är det rätt tydligt att det är HANS surt förvärvade pengar. Men bidrar inte jag till att han kan jobba så mycket? Jag sköter nästan allt hushållsarbete och planering av vardagen, stöttar alltid och gnäller aldrig över att han är borta mycket. Vad är inte det värt för vår lilla familj?

På ett sätt kan det kännas mer legitimt om man är gifta - då är man en familj och delar "lika". Men det borde ju å andra sidan bara vara en formalitet, det är väl åren ihop och tanken att det är VI nu och för alltid som borde räknas.

Svåra, och ibland känsliga, frågor. Antagligen finns det ingen "rätt/bästa" lösning. Någon som kan känna igen sig?


Happy måndag

Idag kommer älsklingen hem till Sverige, inte till stan men ändå, nu kan vi prata lite längre med varandra. Saknar honom, min bästa vän!

Har tagit en morgonpromenad över hela stan eftersom jag lämnat in bilen på lagning (inte mitt fel  :) ska tilläggas) och verkstaden ligger verkligen på andra sidan stan. Fast å andra sidan är staden inte så stor så det tog väl bara 25 minuter att gå (i väldigt raskt tempo). Trodde det skulle vara sol när jag vaknade men än så länge är det rätt mulet, fast varmt.

Ska snart till skolan för att ha en jätte intressant föreläsning, sedan stressa hem för att laga middag och därefter till jobbet. Har en underbar vecka framför mig för jag jobbar bara två kvällar sedan har vi stängt och på onsdag kväll kommer älsklingen med mina presenter ;)

Power yoga

Vilken underbar träning det är! Har haft ett uppehåll på nästan två år, av olika anledningar, och nyupptäckt den igen. Så skönt med avslappning samtidigt som du tränar musklerna, "masserar "de inre organen, övar upp balansen och ANDAS. Vi andas oftast så fel idag så det är faktiskt något vi behöver öva/koncentrera oss på. Känslan efteråt är himelsk!

Köpa hus?

Nämnde ju tidigare i veckan att vi stött på ett hus som skulle kunna vara drömhuset! Det är perfekt inredning, behöver inte förändra nånting - bara att flytta in. Det har en underbar trädgård med dörrar ut på flera ställen, det har balkong och och inglasad veranda, öppen spis, bra planlösning och ett extra rum. Det rummet skulle jag vilja ha den dagen jag startar eget, skulle bli ett perfekt arbets-/mottagningsrum.

Grejen är att vi dels är lite brända sedan förra gången vi budade på ett annat underbart hus och att det inte ligger i drömområdet i stan. Sedan finns ju även faktorn att jag bara är student.... fortfarande. Ska man köpa hus innan man blivit vuxen och kan stå på egna ben (ekonomiskt sett). Visst vi klarar det rent krasst. Älsklingen tjänar pengar så vi tillsammans har ungefär som en medelinkomst här i staden, vissa månader mycket mer till och med. Men är det schyst att lägga så stort ekonomiskt ansvar på honom, han har mer än tillräckligt med stress i sitt liv som det är. Fast å andra sidan tror jag att bo i hus (i stället för en trång, varm lägenhet med blåsta grannar) skulle vara bra för honom.

Men, men... det är väl bara att kasta sig in i leken igen och hoppas på det bästa. Allt som sker har en mening!

Sega helger

Varför ska jag så fort fredag eftermiddagen närmar sig känna mig helt nedklubbad, jag tappar all ork. Till och med det mest basala, som att laga middag, blir till ett jätteprojekt som jag inte orkar ta mig an.

Idag är det väl främst pluggningen som ligger risigt till. Nästan 30 sidor har jag läst på HELA dagen. Känns inte som jag har några hjärnceller kvar. Ialla fall inga som förstår sig på just den boken jag håller på med nu! Jag blir så TRÖTT på mig själv ibland. Det lustiga är ju att hade det varit en vardag hade dagens planering varit nästintill vila men inte idag.

Hoppas jag blir lite piggare av yogan ikväll så jag orkar röja lite här hemma till imorgon. Imorgon är det nämligen fullt upp, ska lämna bilen på lagning vid sju, gå hem och vara i skolan vid nio.

Godmorgon

Somnade tidigt igår framför en gammal svensk film, så idag vaknade jag halv nio och kände mig mycket utsövd.

Idag ska jag vara duktig:
-Fixa deklarationen.
-Läsa kommunikation (så jag kan vara lite ledig nästa vecka).
-Planera nästa vecka.
-Gå på ett power yoga pass

Pizzakväll

Det blev ingen utgång så förvånad jag är ;) Men det gör absolut inget. Just nu äter jag min pizza och tittar på Las Vegas, efter det blir det nog en film. Har pratat med älsklingen flera gånger idag och jag tror att jag har åtminstone tre underbara presenter att vänta på :)

Lugn lördag?

Har precis varit ute på min morgonpromenad, helt otroligt att det fina vädret fortfarande håller i sig! Tror att det blir rätt lugnt idag. Jag har tänkt att baka världens godaste men onyttigaste chokladmuffins, rensa lite och kanske läsa en bok som inte har med skolan att göra. I kväll blir det eventuellt utgång med en kompis men hon är nykär så vi får väl se hur det blir med det :) I annat fall tänker jag tillbringa kvällen med hemmagjord pizza, veckans inspelade TV-serier och lite vitt vin. Helt ok det med faktiskt!

Ensam

Tänk vad tomt det kan vara när man är själv hemma för att älsklingen är borta. Inget är lika roligt och maten smakar inte lika bra. Men det gäller att göra det bästa av tiden dvs göra så mycket tjejiga saker som möjligt, ju mer man gör dessto snabbare går tiden! Han kommer ju faktiskt hem på onsdag kväll. Men saknaden sätter i extra mycket efter att han ringt. Det har tydligen varit kanonväder idag och de har ägnat sig åt utomhusaktiviter i någon park, så han har det bra. Champagne hade han hunnit med också fastän klockan bara var strax efter två på eftermiddagen :)

Dagens insikt

Jag ÄLSKAR mitt liv! Faktiskt det gör jag.

Jag pluggar något som binder samman allt jag läst innan och som känns superbra inför framtiden. Jag har ett jobb som går att kombinera med skola och som ligger inom mitt intresseområde. Jag har en pojkvän jag älskar och som är världens bästa (överlag). Vi har tillsammans pengar så att vi kan göra rätt mycket av det vi vill göra. Det är vår och sommaren innehåller många mycket trevliga saker. Jag har dessutom en underbar familj och bra kompisar.

Så om jag älskar mitt liv måste jag även älska att vara JAG. Hela mig! Hade jag varit någon annan (tex sett annorlunda ut) skulle mitt liv inte vara mitt. Egentligen rätt självklart men ändå så stort och tankeväckande. men de flesta insikter här i livet är nog rätt självklara bara det att vi oftast inte ser det som det är.

Samtal från New York

-Hej älskling, sover du?
-Nej, inte än men nästan.
-Vad har du för storlek i Gants pikétröjor?
-Medium blir nog bra.
-Vilken färg vill du ha? En rosa eller vad har du redan?
-Den jag har är rosa men jag litar på din goda smak.
-Bra! Hej då.

Vad söt han är min älskling har bara varit där i ett par timmar och handlar redan till mig! Älskar pikétröjor både uppklätt och sportigt på en gång. Gants med puffärm är en stor favorit :) Blev ingen shopping på stan i dag men det gör ju inte så mycket när man har en personal shopper i NY ;)


Rise and shine!

Idag är det fredag! Ska snart iväg till gymmet för att köra rygg och axlar. Lite senare blir det en sväng på stan (kan nog bli ett shoppat inlägg i eftermiddag), har även tänkt att lyxa till det lite med färska skaldjur och vitt vin så det ska med inhandlas. Eftermiddagen kommer jag att vika åt att plugga, städa och blogga, så vi ses senare.

Trötter

Är så trött nu. Har varit en lång dag och en ovanligt lång vecka, var ett tag sedan jag jobbade alla mina timmar och det känns! Borde verkligen gå och lägga mig snart. Har ofta problem med att ta mig in till sängen, jag fastnar framför TV:n/datorn och har lite svårt för att varva ned eftersom jag slutar jobba vid nio. Bästa botemedlet: att titta på något som verkligen fångar ens intresse till exempel ett avsnitt av SATC :) Så det ska jag göra nu....snart.


Bästa dagen...

...är imorgon! För då är det löning - gissa om det är välbehövligt! Har levt på rester från frysen i en och en halv vecka nu...men har väl bara mig själv att skylla (ialla fall om man tittar i shoppat kategorien). Dessutom är det fredag (= inget jobb) och ensam hemma (= styra allt själv tex mat, tider osv)! Bara några jobbtimmar kvar nu innan uppladdningen kan börja :)

Sol

Smet lite tidigare från skolan idag. Det började med att vi satt ute och grupparbetade. Jag hade alldeles för mycket kläder på mig - det var ju varmt på riktigt! Ingen var sugen på att gå in och ha en gemensam diskussion med resten av klassen så begav oss hem istället. Jag gick raka vägen till kiosken och köpte glass :) (Strawberry white hyfsat god) som jag åt ute på trappen. Vill ha hus NUUU!!!

Fullbelagd torsdag

Ska iväg till skolan om mindre än en timme för kommunikationsföreläsning, grupparbete och diskussionsforum, därefter blir det till att åka direkt till jobbet. Så idag kör vi stenhårt från 09.00 till 21.00. Tur att det är fint väder ialla fall, ska försöka få med gruppen ut i solen under grupparbetstiden.

Dagens 10 bästa

Hade för ovanlighetens skull bilen till jobbet idag därför har jag inte hunnit med min lilla lista på positiva händelser. Så här kommer den i bloggformat:

1. Var på gymmet imorse, grymt armpass!
2. Trevliga gruppmedlemmar, hatar överlag grupparbete men tevliga människor underlättar.
3. Underbar lunch: solsken, fisk- och skaldjursgryta samt älsklingen!
4. Pratat med två av mina bästa vänner idag.
5. Jobbtimmarna bara flög iväg.
6. Lyckades motstå att köpa delicatobollen jag var så sugen på i skolan.
7. Åkte förbi drömhuset idag för att spana in det live, såg fint ut! Pirr i magen!
8. Var hemma hos mamma och pappa en snabbis och blev överfallen av en hoppande överlycklig hund. Så mysigt!
9. Bra TV-kväll: Men in trees, Top model och SATC
10. Ser faktiskt fram emot en vecka helt för mig själv (älsklingen är i Stockholm, flyger till New York imorgon) men fråga mig igen på fredag kväll så blir nog svaret ett annat :)


Förlovningsdag

Idag har jag och älsklingen varit förlovade i ...4 år och fortfarande inget bröllop! Beror inte på mig kan jag säga :)

Har precis gjort min avslappningsövning och ätit min fruktgröt och medan kroppen smälter frukosten ska jag läsa lite kommunikation innan det är dags för gymmet igen. Armar står på schemat och jag kan ju avslöja att mina bröstmuskler känns idag...om man säger så ;)

Vid tio är det grupparbete, sedan ska älsklingen ta med mig på lunch och därefter blir det föreläsning och sedan jobb. En späckad dag med andra ord!

Kan även avslöja att jag igår stötte på drömhuset på hemnet men mer om det en annan gång.....

Skynda, skynda...

Äntligen klar med önskelistan, det värsta är ju att jag vill ha allt! Men riktigt så bortskämd är jag inte ;) Däremot har jag inte hunnit läsa någonting (fyy på mig) så det gäller att sätta igång nu innan jag måste börja laga middag.

Utvärdering av mental träning - del 1

Vi har ju en skoluppgift som går ut på att vi ska följa ett 90-dagarsprogram med mental träning av Lars-Eric Uneståhl. Jag har nu gjort klart den första delen av programmet, muskulär avslappning del 1.

Den här delen är en halvtimme lång, vilket jag tycker är i längsta laget för att man ska hinna med att göra den dagligen i tre veckor. Men man får en skön avslappning, Uneståhl har en lugnande röst och du inser att du kanske spänner vissa delar av kroppen även om du inte tänker på det. Dock känner jag ingen direkt förändring under övriga delen av dagen vilket man tydligen ska göra, men det kanske kommer nu när jag går in på den andra delen.

Jag kan tänka mig att fortsätta med just denna del vid sömnbesvär för det har knappt gått en gång utan att jag slumrar till :)


Tisdag och tillbaka på banan

Har precis ätit nyttig frukost (fruktgröt med krossade linfrön och kanel - mmm), innan det gjorde jag min avslappningsövning del två och ska väl snart iväg till gymmet. Därefter blir det kommunikationsläsning och så måste jag knåpa ihop en önskelista eftersom älsklingen åker till New York på torsdag. Så spännande även för mig... vad ska jag välja ut och vad kommer han komma hem med?

Kvällsvana

Jag har som vana att varje kväll när jag går hem från jobbet (tar cirka 8 minuter) lista tio positiva saker som hänt under dagen. Det kan vara allt från att jag har gjort något bra till att jag har fått prata med någon som betyder mycket för mig. Ibland kan det vara svårt men då får man verkligen utmana sig själv så att man även ser till de små sakerna här i livet.

Jag tycker det är ett underbart sätt att utnyttja tiden (oftast vill man bara hem) samtidigt som det i längden faktiskt leder till en positivare livsinställning. Man inser hur mycket bra saker som händer i ens liv och vilken bra människa man egentligen är.

Skärpning

Nu ska jag efter nästan en veckas frossande skärpa mig när det gäller mat och motion. Har lovat mig själv att jag i sommar ska bli mitt snyggaste jag någonsin (som vuxen alltså, förstår att jag inte kan se ut som en tonåring)! Så nu gäller det, jag ska:

- Äta nyttigare, framförallt mer frukt, bär och grönsaker.
- Börja träna magen, hatar den muskelgruppen.
- Komma igång med att styrketräna efter nästan en veckas vila.
- Ta morgonpromenader på vilodagarna.
- Inga sötsaker måndag - fredag eftermiddag.
- Försöka få in åtminstone ett konditionspass alternativt power yoga pass i veckan.

Så den här veckans tänkta schema (blir rätt mycket eftersom jag haft en vilovecka + att älsklingen är bortrest):

Måndag: Morgonpromenad
Tisdag: Gymma: bröst, mage, ev lite ben eller kondition
Onsdag: Gymma: biceps, triceps
Torsdag: Vila, är i skolan större delen av dagen
Fredag: Gymma: axlar, rygg
Lördag: Morgonpromenad
Söndag: Power yoga

Peppad måndag

Har precis ätit frukost efter ytterligare en underbar skogspromenad med mellansyster och lille Falcon (mammas och pappas cairn terrier). Det fina vädret håller i sig!

Resten av dagen ska ägnas åt att::
Läsa affärsplanering
Vika tvätt
Plocka i ordning i lägenheten (blir alltid stökigt efter en helg)
Jobba
Handla mat

Vilken helg!

Fy på mig vad jag har bloggat dåligt, men vilken underbar helg det har varit :)

Började lördagen med en skogspromenad med älsklingen, sedan blev det utefika på stan med en gemensam kompis. Därefter blev det lite solning i mammas och pappas trädgård, födelsedagsfika med släkten och dagen avslutades med en skräckfilm hemma i soffan.

Söndagen började med glass och tidningar i mammas och pappas trädgård (har faktiskt fått lite färg - till viss del rosa men ändå) väl där upptäckte jag att de skulle äta en av mina favoriträtter (fläskfilé med skogssvampsås och potatisgratäng) så jag tjatade till oss lite middag. Det var så fint väder så jag och älsklingen valde att fara fram och tillbaka för att även kunna hinna med vår tvättid. Vi passade även på att hälsa på svärföräldrarna för en fika. Sedan tog vi en skogspromenad och gemensam dusch - mycket trevligt! Nu sitter vi framför tv:n och ska väl försöka komma i säng relativt tidigt för att orka med en tuff vecka.

Slapp fredag

Oj här var det tyst idag. Beror på att jag firat mellansyster. Började med en lång underbar skogspromenad i det otroligt fina vädret. Därefter blev det frukost med fruktsallad, smoothie, speltbröd, thé och mimosa drinkar. Sen tog vi en tur på stan och besökte loppisar, inredningsbutiker och en klädaffär, det hela avslutades med en fika.

Resten av dagen har jag myst med älsklingen som kom hem tidigare från jobbet för att han fortfarande kände sig lite ynklig. Blir nog inget plugg idag trots att jag kanske borde. Passar på att umgås lite eftersom älsklingen åker bort i en och en halv vecka på måndag *snyft*.

Dagen kommer att avslutas med god kycklingpasta och cava framför tv:n.

Såå skönt...

Seminariet gick bra, ingen misstänkte något. Blir ingen step up idag, passet är inställt ,så istället får jag ta en liten solskenspromenad med min älskling! Det är äkta vardagslyx :) Vet inte när vi senast kunde matcha våra"scheman" så vi kunde göra en sån sak tillsammans en vanlig vardag!

Seminarium i eftermiddag

Ska snart iväg på ett seminarium där vi ska diskutera kommunikationen i en intervjusom jag inte har gjort. Jag orkade inte boka in ytterligare en intervju, var inte så länge sedan sist. Så jag tänkte helt enkelt använda mig av samma intervju fast med fokus på kommunikationen och med en viss del påhittade elemant. Så kan det gå när man har fullt upp och blir lite lat. Hoppas ingen genomskådar min bluff bara ;)

Intressant kurslitteratur

Jag har snart läst ut en bok som heter "Kommunikation. Samspel mellan människor."

Boken är mycket lättläst och användbar, inte bara för mig som ska arbeta som coach där samtala är det enda jag kommer att göra dagarna igenom, utan jag tror även att andra skulle ha stor nytta av boken. Yrken som jag kan tänka har nytta av den är lärare, arbetsledare/chefer eller konsulter, ja egentligen alla som i sitt yrke kommer i kontakt med männskor som de ska hjälpa. Speciellt stor nytta tror jag att boken har ifall man innehar någon slags maktposition över den som man samtalar med.

Boken tar upp saker som påverkar vår kommunikation (t.ex. dålig självkänsla), olika sorters samtal, faktorer som stör kommunikationen, den icke-verbala kommunikationen och lyssnande (vi har två öron men bara en mun).

Sedan skulle jag även kunna tänka mig att låta min älskling läsa åtminstone ett kapitel i boken, nämligen det om att lyssna. Aktivt lyssnande, att verkligen lyssna på vad den andre säger, är han urdålig på! Jag vet inte hur många gånger han i efterhand säger att: "Det har inte jag hört att du sagt..."


Annorlunda torsdag

Igår kom älsklingen hem för den här veckan, fast det blev inte så trevligt som jag tänkt mig - han är magsjuk. Så dagens planering ser inte ut som jag hade tänkt mig.

Jag hade tänkt att börja med min avslappningsövning som vanligt, men jag ville inte väcka honom så jag väntar till ikväll istället.

Därefter hade jag tänkt att damma och dammsuga hela lägenheten, det måste jag också skjuta på.

Då återstår det bara att börja läsa ytterligare en bok om kommunikation, om konsten att samtala. Hoppas såå att den är lättläst. Känner mig fortfarande rätt seg i både knopp och kropp.

Eftersom jag inte jobbar idag utan bara har ett seminarium i eftermiddag så borde det även kunna bli lite fler blogginlägg idag. Igår var det ju för bedrövligt ;)

Soft onsdagsmorgon

Men inte lika soft fortsättning. Har sovit alldeles för länge, det är som att jag inte hör klockradion för att inte tala om avslappnings CD:n.

Nu ska jag i alla fall förbereda morgonens seminarium lite närmre, städa lite och läsa lite kommunikation. Klockan ett är det föreläsning och därefter blir det jobbet - för sista gången denna vecka!

SATC

Ska ta sovmorgon till 8 imorn, snacka om lyx! Därför ska jag även unna mig att se på ett avsnitt Sex and the city i sängen innan jag somnar. Jag ÄLSKAR filmer/tv serier/böcker om kvinnor i karriären. Framförallt om deras arbetsliv blandas upp med lite lyx och glamour. Drömlivet för mig.

God natt!


Uppdate

Jag kom iväg och tränade... men oj vad seeegt det var. Blir nog lite vila i alla fall. Åtminstone till torsdag kväll, då ska jag köra step up om jag får ledigt från jobbet vill säga. Annars vilar jag t.o.m. lördag. Får se hur det blir...kan ju vakna upp på torsdag och vara jätte pigg. Nej dagsformen får avgöra helt enkelt!

Lathet eller befogad vila?

Även om träning står med på dagens agenda så kan jag inte riktigt komma ifrån att jag inte är så speciellt sugen (inte på någon form faktiskt, trots att jag för några veckor sedan brann av träningsglädje). Då kommer ju frågan, beror det på att jag är lat eller är det så att jag faktiskt har tränat rätt mycket (för att vara jag) på sistone, och att jag därmed behöver vila?

Den här frågan ställer jag mig x antal gånger i veckan när det gäller allt möjligt. Jag vet att jag har en inneboende lathet att bemästra men nån gång måste det väl vara så att kroppen/hjärnan faktiskt säger ifrån och att det då är befogat att vila. Hur lär man sig känna skillnad på om det handlar om lathet eller inte?

Jag tror att detta är en stor och viktig fråga idag med människor som går in i väggen av stress. Kvinnor har nog en speciell disposition för detta problem, för vi vill vara duktiga. Motsatsen till duktig - lat kanske?

Ännu en solig dag!

Kan det vara så att våren är här på riktigt? HOPPAS!

Tisdagens agenda:

avslappningsövning
gymma: biceps, triceps & axlar
läsa: kommunikation
börja förbereda torsdagens seminarium
grattismessa älskade mellansyster
jobba


Promenad

Så då har jag varit ute på en skogspromenad, stelheten i benen släppte (nästan). Solen sken, träffade på ett rådjur som stod bara ett par meter ifrån mig och bara tiitade, planerade födelsedagsfirande av mellansyster och lyssnade på REM (i ena örat) och fågelkvitter (i andra). UNDERBART!

Nu är det dags att plugga, eftersom jag fick tid över så ska jag faktiskt vara riktigt duktig och även påbörja morgondagens läsning! Känns som en rätt ok måndag faktiskt :)

Solig måndag

Tänk vad en söndag kan gå fort, var tyvärr rätt bakis igår så det blev inget vettigt gjort. Men en otroligt trevlig 30årsfest var det ialla fall.

Jag var helt övertygad om att jag skulle ha en extrainsatt föreläsning idag, men det var visst i maj istället. Så helt plötsligt fick jag en helt fri förmiddag. Viss del kommer jag att behöva för att plugga och röja undan helgen (min ursprungliga plan var nog lite väl optimistisk), men eftersom det verkar vara ljuvligt väder ute så ska jag ta mina stackars stela ben på en vårpromenad i skogen också

Att plugga

Så skönt att slippa plugga, missförstå mig inte, jag älskar att plugga men hjärnan behöver få vila lite (helst framför lite "hjärndöd" tv). Jag gör alltid så att jag i början av en kurs planerar upp all läsning så att det verkligen blir som vilket arbete som helst. Det är jätteviktigt för mig att, trots att jag fortfarande vid 26 års ålder pluggar, (ingen i min umgängeskrets gör det längre) leva ett så normalt liv som möjligt. Det ska inte märkas att jag har såna problem med att bli vuxen, ta ansvar och leva ett "normalt" liv :)


Trevlig lördag

Har precis ätit frukost och ska snart bege mig till gymmet med älsklingen för att köra lite ben. Därefter blir det eventuellt fika på stan med en tjejkompis. Ikväll är det 30 års fest för en kompis pojkvän.




Shopping

Jag har gjort av med alldeles för mycket pengar idag! Det började med att jag skulle köpa en kavaj på Lindex (den som är med på ALLA reklambilder, fantasirikt eller hur) där hittade jag även lite underkläder. Man blir lätt lite slapp på den fronten efter åtta års förhållande ;) 

Sedan tänkte jag att jag skulle orka prova jeans (hatar att köpa jeans eftersom jag har varit rätt mycket större än  vad jag är nu, efter cirka fyra års slit) då hittar jag inte bara ett par utan två som sitter som en smäck, i en inte allt för stor storlek! Så vad ska väl en tjej göra om inte köpa bägge :) Man vet ju aldrig när man hittar några igen. Så nu är jag NÖJD (i ordets "rätta"  ;) bemärkelse).

En liten teori

Jag har en litet kontroversiell livsfilosofi som bland annat går ut på att man aldrig blir färdigutbildad. Jag anser att bli nöjd med det man har/är är det farligaste som finns. Med ordet nöjd menar jag inte att man inte ska känna sig duktig och att man åstadkommit bra saker, utan att det är farligt att stanna upp och säga nu är jag klar nu är jag nöjd med livet. Det kan funka alldeles uymärkt under en period men i längden tror jag att det är det farligaste man kan göra. Risken är väldigt stor att du stannar upp i din personliga utveckling!

Tänk dig medelålders kvinnor och män som arbetat med ungefär samma uppgifter på samma ställe hela yrkeslivet, min erfarenhet är att många av dem (absolut inte alla) kan vara både trångsynta, bittra och uttråkade. Det går att väga upp sådana situationer, det tror jag, med ett aktivt och utvecklande fritidsliv eller andligt liv.

Tänk på hur mycket ny och gammal kunskap och visdom det finns i världen som bara väntar på dig! Utvecklingen kan dessutom ske inom så många områden: yrkeslivet (nytt eller gammalt), fritidsintressen, som förälder, medmänniska och andligt för dig själv. Så slå dig inte till ro utan fortsätt utvecklas!

Äntligen fredag!

Har precis ätit frukost efter ett jobbigt men jätteskönt spinning pass. En underbar start på fredagen! Ser ut att bli fint väder idag så jag tänkte ta en sväng på stan och uträtta lite ärenden så fort affärerna öppnar. Sedan blir det storstädning, vika tvätt och läsa ännu mer affärsplanering (suck).

Älsklingen skulle försöka komma hem lite tidigare från jobbet i eftermiddag så vi kanske hinner umgås lite över en mysmiddag ikväll. Vi har verkligen gått om varandra hela veckan trots att han kom hem redan i onsdags den här veckan (han har just nu uppdrag i Småland, Skåne och Västmanland samt kontor i både Stockholm och Linköping). Tanken är den att jag även ska hinna med lite bloggning framemot eftermiddagen.

En piggare torsdag

Trots en orolig natt med mycket drömmar så känner jag mig mycket piggare idag. Jag kunde till och med hålla mig vaken under hela avslappningsprogrammet!

Idag blir det föreläsning och gruppdiskussioner i skolan för hela slanten innan jag ska stressa iväg till jobbet. Men det gör ju inget för imorgon är det fredag vilket innebär att jag får sitta hemma och läsa i lugn och ro hela dagen.

Ska försöka att blogga lite mer imorgon då jag har mer tid. Ska även försöka utveckla bloggen lite, fick några tankar när jag läste en chatt med Ebba på Veckorevyn. Hmmm får fundera lite mer på det.

Nu måste jag sätta igång och göra mig i ordning ska vara i skolan om mindre än en timme.


Trött onsdag

Oj vad trött jag är idag. Gjorde mitt avslappningsprogram efter att ha snoozat en gång och somnade innan jag kommit halvvägs. Räknas det då? Jag måste ju ha varit avslappnad för att kunna somna :) Ja, ja hinner nog inte göra om det en gång till så det får räknas.

Dagens agenda:
Läsa affärsplanering och lite kommunikation.
Städa lite.
Föreläsning med eventuell presentation av grupparbete.
Jobba.

Späckad dag men då går den fort ialla fall. Halva veckan kvar bara, sen helg!


Tjat

Jag vet att jag tjatar men hur användbart känns det att läsa om att man måste skriva affärsplaner på engelska för att locka utländska riskkapitalister att investera i företaget. Mitt framtida enmansföretag där jag kommer att arbeta med coaching i en svensk småstad. Utländska riskkapitalister sökes....eller?

Späckad tisdag

En dag närmare helgen:) Idag ska jag fortsätta att läsa om entreprenörskap och om kommunikation ifall tiden räcker till. En av skoluppgifterna har jag dock redan hunnit med.

Vi har en skoluppgift som sträcker sig över 90 dagar nämligen att lyssna på cd skivor som övar en i mental träning. Det värsta är att den första övningen är en halvtimme lång. Det är rätt svårt ibland att få in en halvtimmes avslappning i vardagen... varje dag. Framförallt som jag nästan alltid somnar och vips så har det gått närmare en timme istället.

Funderar även på att köra dubbla träningspass idag. Ett styrkepass nu på morgonen och ett spinningpass ikväll. Men vi får se om tiden räcker till:)

Ahhh...

...dygnet har för få timmar! Har bara hunnit med en av tre skoluppgifter. Har i och för sig både hunnit träna, tvätta två omgångar med tvätt och pratat med min sjuka mamma. Måste skynda för att hinna åtminstone lite till...

Relevans?

Fastnar hela tiden framför diverse bloggar i stället för att göra de skoluppgifter jag har. Det är så tråkigt när man läser kurser som inte känns relevanta. Har ju nämnt tidigare att jag läser en del entreprenörskap, den nuvarande kursen är inriktad på särprägel. Det är bara det att vi läser om jättestora företags affärsidéer och om hur vi ska locka till oss riskkapitalister. Så stort företag tänker ialla fall inte jag starta :) Intressant men inte relevant?

I'm back

Efter en underbart lat helg är jag nu tillbaka i vardagen. I helgen har jag hunnit med shopping (främst på Topshop), mycket vitt vin, lite champagne och god mat. Nu däremot har jag tre olika skoluppgifter, drivor av tvätt och lite träning att se fram emot. Allt innan jag börjar jobba i eftermiddag.

Underbara fredag

Äntligen fredag, trodde aldrig att torsdagen skulle ta slut. Verkar som onsdagar och framförallt torsdagar kommer bli de stressigaste dagarna i veckan.

Men idag är det fredag och om några timmar sticker jag upp till Stockholm. Ska möta upp älsklingen som redan är är där uppe. Han har lite festligheter på gång så jag har eftermiddagen och kvällen för mig själv. Tänkte shoppa, äta och dricka lite gott för att sen krypa ner i hotellsängen och mysa. Kommer nog vara rätt trött eftersom jag var uppe tidigt i dag på morgonen och instruerade ett spinningpass och därefter körde jag lite armar inne i gymmet.

På lördag är det shopping på schemat samt en mysmiddag på kvällen för att fira förlovningsdagen. Jag bjuder visst eftersom jag förlorade årets dreamteam duell :( Men en underbar helg ska det bli!

Seg torsdag

Oj vad segt att ta sig upp idag! Idag blir det full fart hela dagen. Ska till skolan för föreläsning, grupparbete, och diskussionsstund. Sedan hem laga middag och iväg till jobbet. Men det gör inte så mycket för imorgon är jag ledig!

Nej, dags att sätta igång!

I dag måste jag se till att komma igång igen. Dagen börjar med läsning om affärsplanering sedan måste jag även hinna med att städa lite (är i skolan hela dagen imorgon och på fredag åker jag till Stockholm). Klockan 12 ska jag luncha med ett par vänner och sedan blir det föreläsning och direkt efter det till jobbet. Det är bara att köra!

Godmorgon

I går kväll när jag skulle sova påbörjade jag en skoluppgift som sträcker sig över 90 dagar. Det handalr om muskulär och mental avslappning. Men fatta att jag måste komma ihåg att göra detta varje dag i 90 dagar!!! Jag som har teflonhjärna och allt. Dessutom är mina dagar så fullspäckade med skola och jobb att det är svårt att klämma in något mer än lite träning. Ja ja det gäller väl bara att få in en rutin.

Dolce vita

För tre och ett halvt år sedan fick min sambo ett jobb i Stockholm. Han började veckopendla men det blev naturligtvis en del helger i Stockholm också. Det var under den här tiden som jag upptäckte att jag älskar att leva "la dolce vita" mer än jag tidigare anat.

Jag älskar att shoppa (helst väskor), gå ut och äta, dricka champagne, gå på teater och museum. Eftersom älsklingens jobb innebar en löneökning så har vi kunnat leva det livet tidvis. men jag vill ha den sortens pengar själv. Det är ett långsikigt mål för mig att kunna tjäna så mycket pengar att vi kan lyfta vårt "la dolce vita" till en ny nivå. Samt kunna köpa mina drömväskor utan att tigga :) och spara i flera månader.

Det är det här jag anser att modebloggsdebatten missar. Använd modebloggar (om det är mode du är intresserad av, annars teknikbloggar eller vad det nu kan vara) som inspiration att satsa på jobb och utbildning så du kan leva det liv du vill ha!

Länkar

Har lagt in lite nya länkar. Än så länge är det bara ett litet urval av de bloggar jag läser. Bloggerskorna (läser nästan bara kvinnliga bloggare, hmm...kanske borde förändras) skriver om olika saker men har en sak gemensamt, nämligen att jag imponeras och inspireras av dem som människor och vad de har åstadkommit. Hoppas även att ni som läser min blogg hittar någon att inspireras av!

Bra tisdag

Så äntligen funkar blogg.se igen. Idag är jag ledig! Fortfarande ingen kurslitteratur, inga föreläsningar och ledig från jobbet - underbart. Dessutom sol, sol sol! Måste ut och ta en promenad idag. Planerar även att hälsa på mamma så hon kan färga mina ögonfransar, de är så ljusa nu att de knappt syns. Blondinens stora dilemma :) Tror även att jag ska köra lite power yoga i kväll om min stackars rygg klarar av det, inte så smart att köra rygg på gymmet dagen innan. Framförallt inte när man inte har kört yoga på evigheter och är stel av naturen. Så det var min dag, vad ska ni göra? Om det finns nån som läser :)

RSS 2.0