Måndag och semester

Första riktiga semesterdagen och regn ute :) men det gör inte så mycket. Då får man ju sitta inne och ta det lugnt med gott samvete. Så det är väl dagens planer i ett nötskal :)

Filmen igår var bra som alla sagt och jag grät jag med. Den största lärdomen? Gift dig, gärna borgerligt i all enkelhet, men fria på riktigt! Något som älsklingen borde ha sett ;)

Ikväll blir det chokladpraliner och fin cava - kan det bli bättre?

Mysig söndag

Regn ute, varmt och mysigt inne - inga måsten! Kan inte bli mycket bättre just nu :) Har inga planer för dagen - kan göra precis vad jag vill. Det lutar åt Tv tittande, bokläsning eller film.

Ikväll blir det ialla fall bio med mamma och systrarna: Sex and the city! Upps nu har jag bara rätt till halva min lön ;) Tönt!

Kvällen med systrarna igår var såå super trevlig. God soppa (om jag får säga det själv), goda drinkar, god fruktsallad med tre sorters Ben and Jerry's glass och under bar pedikyr. Samt en massa skvaller :)

Rolig lördag

Ska snart iväg med mellansyster och träna ben - mycket spännande ;) Därefter blir det en sväng på stan ska köpa nagellack och kolla lite på loppisar - verkar som det är fint väder så det blir nog perfekt!

Ikväll ska jag laga middag till systrarna - har fått önskemål om räk- och laxsoppa, så det får det bli.

Däremellan ska jag bara ta det lugnt - känner att jag behöver det.

Lite mer shopping

Köpte ialla fall en av grejerna jag hade tänkt innan...



Gult linne från Gina tricot och rosa partyväska från Bianco.

REA shopping

Jag som bara skulle titta efter ett par tights och ett linne kom visst hem med lite mer/annat...



Linne och tygskor från GANT och stickad tröja från Boomerang allt på 50%.

Hade riktigt tur med skorna, de var bara med på rean för att de hade så få kvar. Tröjan kom till användning med detsamma, vi satte oss på en uteservering på torget och tog ett glas bubbel - så trevligt :)

Fredag och semester

Kan det bli bättre? Framförallt som jag mår så mycket bättre idag. Men igår... aj vad ont det gjorde. Antagligen var det en rejäl magkatarr så nu får jag anse mig varnad av kroppen. Ta det lugnt eller ha ont. Så ingen mer stress för mig!

Idag ska jag bara göra trevliga saker:
- Lunch med älsklingen och vår kompis M - sedan åker de upp till Stockholmo för en killhelg.
- Jag ska till Linköping för att möta upp mellansyster. Vi ska strosa runt på stan och äta glass, kanske även dricka nåt gott. Vi får se vad som händer - ALLT är möjligt :)

Mysig början på semestern med andra ord!

Inget bra slut/början

Jag var tvungen att gå hem från jobbet en timme tidigare idag. Jag mådde så illa och hade så ont i magen att jag inte klarade av att vara kvar till slut :( Fick till och med ringa mamma för skjuts hem.

Så jag har tillbringat de första timmarna på semestern på alla fyra i soffan (enda ställningen som känns någorlunda bekväm) och mått för jä.ligt rent ut sagt. Nu börjar det lugna ned sig lite. Hoppas på att må bättre imorn för då händer det roliga saker.

Bästa torsdagen?

Ha ha idag är det alltså sista arbetsdagen - sedan semester!!! Jag älskar sådana här dagen innan dagar då man bara går runt och njuter för att man vet att nu snart ligger allt det där underbara framför en :) Vad är väl större än semestern? Framförallt när så mycket underbart ska ske på semestern :)

Förutom jobb ikväll ska jag bara tvätta och städa idag - inga andra måsten, vilket är underbart!

Vad var det jag sa...

det blev ju en bra dag! En rätt soft morgon - förutom träningen då som var superhård ;) Sedan blev jag klar med den andra stora grejen i min affärsplan, så nu har jag kommit så långt som jag hade tänkt mig innan semestern. Det som är kvar är sådant som behöver kollas upp lite noggrannare och det har jag varken ork eller motivation till att göra nu. Jag behöver semester efter ett mycket roligt och utvecklande men ytterst fullspäckat år.

Morgonträning

Jag älskar verkligen morgonträning. Från början tyckte jag att det var jobbigt att träna på mornarna, men var tvungen eftersom jag började jobba mycket kväll. Det var bara att välja - träna på morgonen eller inte alls. Men det var inte lätt, jag tyckte att det var så  tungt och kände att jag inte orkade prestera som jag ville. Men tydligen var det bara en vanesak - för nu går det alldeles utmärkt!

Jag tycker att det är så skönt att ha gymmet nästan för mig själv (även om det verkar bli fler och fler som upptäcker morgonträningen) för då kan jag köra mitt specialupplägg (har förstått att jag är relativt ensam om det) att köra cirkelträning (har varken tid eller ro att köra en övning i taget). Jag tycker även att det är helt underbart att ha resten av dagen fri - att veta att man redan har varit duktig och gjort sitt för dagen. Dessutom har du hela dagen på dig att fylla på med energi igen :)

Sedan finns det förstås ett par mindre bra saker: det kan vara tufft (speciellt på vinterhalvåret) att komma upp och ut tidigt på morgonen och att man ibland blir så trött (men nöjd) i hela kroppen. Fast å andra sidan kan effekten lika gärna bli den totalt motsatta - att man blir helt hög på endorfiner :)

Fin onsdag

Idag är det äntligen fint väder ute - hoppas det blir så varmt att man kan gå lättklädd och få lite färg igen! Det blir en bra dag idag, Det känner jag på mig :) för idag ska jag:

- Gymma: rygg och axlar.
- Jobba vidare på affärsidén - får försöka hålla samma goda tempo som igår (när jag väl satte igång).
- Luncha med fina J, A och K - hoppas att M kan komma ifrån också!
- Jobba - näst sista kvällen :)


Veckans tänkvärda

Hade ju helt glömt bort denna kategori igår - men här kommer citatet...

"Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte."

Nedräkning x 2

Slutar om 40 minuter. Har varit en relativt produktiv dag idag ;) Längtar hem till lite kvällsmat tror jag ska lyxa till det med lite färskt bröd till den vanliga yoghurten *mums*.

Ha ha nu är det BARA två arbetsdagar kvar till semester!!! Vill komma dit nu - ska bli så skönt att slippa alla måsten och borden (nästan alla ialla fall - finns ju fortfarande saker som ska göras, men lite trevligare sådana). Men det gäller att försöka leva i nuet och inte bara längta framåt, något jag är otroligt dålig på men försöker öva upp. Man måste hitta det positiva som sker/finns just i detta nu!

"Life is good!"

Mys pys tisdag

Vaknade av regnet som smattrade mot rutan idag och ville inte alls stressa upp så att jag hinner träna - så det blir en annan dag istället. Idag vill jag bara sitta inne och ta det lite lugnt - så så får det bli :)

Idag tänker jag:
- köra lite mage - funkar ju alldeles utmärkt att göra här hemma
- fixa med lite viktiga papper
- jobba med affärsidén - har gått lite trögt på sistone ingen riktig motivation och ork för det
- titta påTV/läsa - något som är avkopplande och kan göras inomhus under en filt

Dagens 10 bästa

- Bokningen av....ja ni kanske förstår vad :)
- Har fått en pratstund med bästa M - på jobbet...
- ...har alltså ett rätt perfekt jobb ;)
- Älsklingen är hemma när jag kommer hem från jobbet!
- Har köpt massor med goda jordgubbar *mums*
- Fick äta jordgubbar med VANILJyoghurt (älskar vaniljyogurt) till mellanmål idag :)
- Kvällen på jobbet har gått så fort!
- Har kört bil och lyssnat på favoritlåten just nu - Ella elle la (typ). Bra kombination!
- Mysigt med åska inatt - trots missad sömn.
- Hittade näst godaste arraksbollarna i affären idag - åt upp alla och kom på att jag nog kommit ur den fasen :)

Skärpning!

Nu måste jag se till att komma i sommarform! (Jag vet ju att jag alltid går upp lite under sommaren så det gäller att ligga lite lägre i början :) för att inte sluta på allt för mycket plus i slutet.) Träningen går bra - möjligtvis att magen kunde få jobba lite oftare. Men maten...oj vad dåligt! Eller mat och mat - allt onyttigt jag äter mellan målen. INTE OK! Så onödigt bara. Från och med imorgon och framåt får det vara slut med det. Är jag sugen får det bli jordgubbar eller lite vindruvor. BASTA!

Vuxenpoäng är på g

Oj nu har jag fixat en grej som kommer att förändra (...eller...ja...på sätt och vis)  hela min framtid. Känns såå otroligt vuxet! Jag kan nog inte själv fatta det riktigt, men det hela blir mer och mer verkligt. Pirrar lite i magen :)

Jobbig start på veckan

Usch vad dåligt jag har sovit inatt!!! Vaknade strax innan klockan ett av att det blixtrade och mullrade i fjärran. Jag lyckades somna om men vaknade efter tio minuter av att ovädret hade kommit närmre, sedan låg jag vaken ett tag om man säger så (älsklingen sov sig igenom det dock - hur man nu gör det).

Jag vaknade ytterligare två gånger under natten på grund av en jätte otäck mardröm (ja jag lyckades komma in i drömmen ytterligare en gång). Det var så obehagligt att jag var tvungen att krypa intill älsklingen, trots att jag trodde att jag skulle dö av värme.

Just nu känner jag mig rätt seg om man säger så! Tanken är i alla fall att jag ska göra följande idag:
- jobba med affärsplanen
- plocka i ordning i lägenheten - blir alltid så stökigt efter helgen
- handla mat
- fixa ett viktigt telefonsamtal
- jobba på gymmet - sista veckan innan semestern :)

trött söndag

Idag sov jag länge - så skönt, fast med dåligt samvete eftersom älsklingen gick upp för att jobba. Ska strax äta frukost och tanken är att jag ska sticka ned till gymmet och köra armar. Idag blir det lunch hos svärföräldrarna - skönt att slippa laga mat och diska! Eftermiddagen blir nog lugn, har en film som vi ska hinna med och se men det är det enda.

Nu är nedräkningen till semstern igång på allvar! Bara fyra arbetsdagar kvar!!! Planerar att starta semestern med att umgås med systrarna - älsklingen åker upp till Stockholm med killgänget - så jag får roa mig själv. LÄNGTAR!

Lördagen - dagen efter

Mår bra idag men känner mig ändå lite bakis. Har spenderat morgonen med att se på TV, kollat bloggar och ätit onyttiga saker som salta jordnötter och dumlekolor med crisp (älskar dem) och nyttiga saker som dinkelfrallor och jordgubbar. Kan inte sluta småäta - så typiskt mig när det är dagen efter :)

Älsklingen är iväg och spelar golf och kommer nog hem rätt sent i eftermiddag så jag cyklar nog hem till mamma och pappa snart. Annars inga större planer för dagen. Blir nog lite god mat och fotboll ikväll. 


Midsommarfirande

Det blev en relativt vanlig midsommar med många regnskurar uppblandat med lite blå himmel. Firandet började ute på släktens lantställe med lunch, traktoråkning, blomplockning och fika. Därefter åkte vi hem för att packa inför kvällens festligheter - blev visst en drink också, för att komma ikapp älsklingen som fick dricka nubbe till lunchen.

På kvällen cyklade vi hem till ett par bekanta som hade fest. Där blev det lite för mycket vitt vin, mingel, tipspromenad, mysiga samtal med M:s flickvän S (tycker så jäkla bra om henne), dans kring midsommarstången, grillning och lite fotbollstittande. En rätt lugn (det var småbarn med) men mycket trevlig kväll!


Glad midsommar

Nu är det som ljusast och hela sommaren ligger framför oss. Bara en vecka kvar på jobbet sedan blir det semester - can't wait!

Idag har jag fått en underbar start - var på gymmet och körde ett stenhårt och underbart benpass och avslutade med en kvart på trappmaskinen. Känns bra i hela kroppen nu när jag sitter och dricker min proteindrink med färska jorgubbar. Fylld med energi igen :)

Snart blir det till att åka ut till släktens lantställe för en riktig traditionell midsommarlunch. Älskar sån mat!!! Och i kväll blir det grillfest hos ett par bekanta. Hoppas på uppehåll och mycket positiv energi!

Jippie snart helg!

Nu har jag varit på stan och handlat inför helgen, hämtat upp biljetter till sommarens kryssning och gjort klart en av två viktiga delar (den största och jobbigaste) i min affärsplanering som jag tänkt bli klar med innan semestern. Så skönt och rätt bra jobbat med tanke på en efterhängsen huvudvärk!

Snart blir det trevlig utelunch med bästa tjejerna!

Sedan lite snabbstädning hemma och jobb. Hoppas på en lugn och tidig kväll, för sen väntar mys med älsklingen, vitt vin och baguette till det blir det skaldjursgojs och havskräftor från fiskbilen :)

Torsdag med huvudvärk

Har haft känningar av min "vanliga" spänningshuvudvärk varje morgon i snart en veckas tid, men det är först idag som den sitter i. Inte kul eftersom jag måste bli klar med en del av affärsplanen idag, dessutom ska jag ut och trängas på stan med alla andra som ska fira midsommarhelg :( Sedan på jobbet måste jag reda ut en del saker som jag har skjutit upp hela veckan.

Många huvudvärkar att ta itu med, med andra ord.

Snart midsommar

Känns helt ofattbart att det är midsommar på fredag. Tiden går så otroligt fort, jag hinner knappt med :) Det kan vara en förklaring till att vi fortfarande inte har helt fastlagda planer, något jag brukar vara noga med att få så tidigt som möjligt. I år känns det lite som att det kvittar faktiskt. Bara jag och älsklingen får vara tillsammans!

Här tillbringade vi midsommar förra året.



En annan fråga är ju vad ska man ha på sig! Funderar på något som går i blått och vitt. Kanske någon av dessa?

Uppdate: Det blev som på sista bilden fast med jeansen från bild 3 istället för kjolen.













Omotiverad onsdag

Hmm jag blir så trött på mig själv. Jag vet att jag lever ett underbart liv, har i stort sett allt man kan önska och har en massa roliga saker att se fram emot - ändå kan jag inte känna riktig glädje. Jag känner mig bara trött och vissen, inte alls så sprudlande glad och motiverad som jag vill/borde vara. Varför blir det så?

Jag tror att jag är dålig på att leva i nuet. Att leva i det som verkligen händer just nu och att känna lycka för det som händer här och nu.

Jag vet att lika attraherar lika så ju mer jag känner så här (och ger luft för det) dessto mer av samma känslor kommer jag att få. Jag tror att jag får ta och läsa lite mer i min "bibel" The secret, det var ett bra tag sedan nu. Vi skapar själva vår egen verklighet!

Idag ska jag i alla fall försöka känna lycka ;) när jag:
- tvättar
- tränar
- arbetar med affärsplanen
- röjer här hemma
- jobbar på gymmet

Planering

Det är mycket som ska planeras och förberedas just nu. Känner mig stundtals lite stressad. Vet inte riktigt hur mycket jag ska berätta eftersom systrarna läser bloggen men lite hintar i alla fall.

- Att det blir ett bröllop står väl rätt klart - så allt som har med det att göra ska fixas.
- En större fest ska förberedas.
- Förberedelser inför att starta eget i höst någon gång.
- Förberedelser inför sommarens utomlandsresa.
- Lägga scheman och dylikt inför hösten på jobbet.

Vilken tur då att jag är en planeringsmänniska - om jag bara kunde lära mig att slappna av också efter att jag planerat upp allt :)

Shoppat inför hösten



Så kommer det sista inlägget från helgens shopping. En perfekt klänning inför hösten, från HM divided, i bästa Gossip girl anda.

REA!



Var faktiskt lite besviken över att reorna redan hade börjat när vi var i Stockholm. Men två fynd för halva priset blev det i alla fall. Skjortblus från HM och BH från Lindex. Inte direkt något som stod på shoppinglistan men jag är grymt nöjd ändå :)

Det blir ljusare

Ha ha molnen ute spricker upp och solen tittar fram - får väl se till att mina privata moln här inne försvinner med. Sol i sinne heter det visst!

Sommarfestlig kjol



Denna underbara (och nyinköpta, på Oasis) kjol funderar jag på att ha på mig nästa vecka när älsklingens nya kontor ska ha sommarfest hemma hos hans nya chef. Det kan funka va? Tilsammans med en enkel vit topp? Tror det kan bli bra.

Så nu hoppas jag bara på att jag får ledigt! Är nog inte helt populärt eftersom det bara är jag och ägaren som jobbar just nu.

Grå tisdag

Jag känner mig ungefär lika grå och mulen som vädret. Har inte lust att göra något alls - bara ligga kvar i sängens värme och surfa eller ligga i soffan och slötitta på TV. Men det dröjer bara två veckor - sen är det semester på riktigt. Får trösta mig med det :)

Idag ska jag (försöka orka):
- jobba lite (mycket - suck) på min affärsplan. Update: påbörjat iaf
- spana efter en fin ring. Update: fixat eller ska jag säga beställd
- fixa dricka till midsommar - vad vi nu ska hitta på... Update: har köpt dricka men vet fortfarande inte vad vi ska göra - bra att vara förberedd för det mesta :)
- jobba.

Listan är ju inte allt för betungande... men jag är ju inte sugen alls!

Måste rycka upp mig dock - ingenting blir bättre av en negativ attityd. Snarare tvärtom!

På shoppinglistan





Så blev det visst lite som inte stod med på shoppinglistan - men det kommer en annan gång :)

Underbar väska

Blev inte den väskan jag hade tänkt mig (köpte en speciell klänning som åt upp en del av budgeten)



...men hittade denna mörkblåa goding på Beyond retro.


Kylie Minogue & Dolly Parton

Kylie tyckte jag var riktigt bra. Har aldrig varit på den typen av konsert förr (vi brukar mest gå på killband av någon anledning) det var en riktig show hon bjöd på! Dolly Parton däremot var inte lika bra - rätt långtråkig faktiskt. Men det var sol, varmt och några riktigt bra låtar. Tur att vi inte betalade för biljetterna - de var inte värda 775:- enligt mig!


Veckans tänkvärda

"Smärtan är Guds megafon för de döva." //CS Lewis

Stanna upp emellanåt och känn efter. Lever du ditt bästa liv?


Bikiniångest

Jag hatar att köpa bikini! Jag är relativt stor upptill (kupan men inte runt bröstkorgen) och lite mindre nedtill. Så jag brukar ha stora svårigheter att hitta bikini som passar - så även denna gång :(  Tillslut beslöt jag mig för att köpa en svart (tråkig - men välsittande) BH på ett ställe och lite roligare trosor i två andra butiker.


Ben & Jerry´s



Favoriten (och bikiniförstöraren) just nu!

Tiden flyger

Jag hinner ju inte med det jag ska (kan bero på att jag hellre läser alla bloggar jag följer) har bara hunnit träna och handla än så länge. Träffade mamma på stan och blev i vanlig ordning ståendes med henne alldeles för länge. Men det var ju ett tag sen vi pratades vid nu :)

Lovade ju att lägga upp lite blider med - de är på gång om ett litet tag. Glömde att ladda batteriet innan jag stack iväg (glömskast i stan = jag).

Nu  måste jag röja här hemma!

Måndag och tillbaka igen

Vad skönt det var med en semester det känns som det enda jag gjort är att ha shoppat, shoppat, shoppat. Så går det när ingen vill/har tid att umgås med en :) Bilder kommer så fort jag har laddat kamerabatteriet.

Idag ska jag planera upp veckan som kommer - inser att det är en del att förbereda eftersom det är många stora evenemang i en nära framtid nu. Annars ska jag även hinna med att gymma, handla mat, städa och så jobba förstås.


Utdrag från shoppinglistan

Jag har legat lågt med shopping den här månaden samtidigt som jag har fått tillbaka rätt mycket på skatten. Så jag har gjort en lång shoppinglista (man hittar ju oftast inte allt ändå).

- En Mulberryväska (Antony om den känns bra på)
- Maxiklänning
- Bikini
- Solglasögon
- Högklackade bekväma sommarskor

Mini semester

Idag åker jag upp till Stockholm för att gå på konserter. Veckans agenda:

Onsdag: shopping + Kylie Minogue
Torsdag: shopping + ev bio
Fredag: shopping + date med lillasyster med kompis + Dolly Parton + mys med älsklingen
Lördag: shopping och mys med älsklingen
Söndag: bila hem + glass på Bosses i Linköping

Hemlis...

I lördags fick jag med mig älsklingen för att kolla på vigselringar:

Jag när vi går förbi guldsmeden: - Men hit in måste vi. Jag ska väl få en ring till?
Älsklingen: - Klart du ska ha en ring!

Visst är han söt, trots allt tjat och alla år som krävdes för att komma hit till det här läget. Så nu vet vi vad vi ska göra i Stockholm (fanns ingen fullträff i hemstaden).

Fotbollskväll

Snacka om att jag är laddad :) Ikväll sätter EM igång på riktigt - Sverige mot Grekland!

Matchen kommer att ses tillsammmans med ett glas vitt, jordgubbar och ostsmörgås (på vitt bröd som jag egentligen inte får äta - men det är ju som en fredag eftersom jag inte jobbar imorgon) med saltgurka på. Kan det bli mer sommar :)

Kan även meddela att dom som är kvar och tränar vid kvart i nio - dom slänger jag ut!

Inte som jag tänkt

Det blev inte alls som jag tänkt mig. Jag däckade i soffan i stället och nu känner jag mig helt seg. Inte alls så klartänkt som jag vill va när jag arbetar med affärsidén. Så det får vänta till nästa vecka i stället. Enda positiva är att jag hann träna innan :)

Intresserad av hälsa?

Besök detoxbloggen (länk här brevid). Där skriver Kristina så super intressant och peppande om hälsa, raw food och livsinställning.

"Kom ihåg att Alla beslut du fattar idag kommer att påverka ditt liv i morgon, om en vecka, 6 månader och flera år framåt. Med andra ord, fatta beslut med hjärtat! Vad du äter idag kommer att  påverka ditt liv i morgon och framöver. Ge din kropp den absolut bästa maten, fylld av energi, vitalitet och antioxidanter!!"

Håller med henne till hundra procent. Allt hänger ihop, allt du gör kommer att få en påverkan - på dig och på andra. Så lev DITT bästa liv och tänk positivt. Lika attraherar lika!


Hurra det regnar

Jag har sån pollenallergi nu så jag är överlycklig för regn (bara för det verkar det sluta). Halva vänstra ögat är helt illrött. Det kliar både i ögon, näsa och svalg och jag nyser ständigt. Dessutom blir jag såå trött. Jag som skulle vara så effektiv idag. Suck...

Inne tisdag

Idag är det mulet och blåsigt ute, inte för att det gör mig så mycket. Kan faktiskt tycka att det är lite skönt med lite sämre väder. Det innebär att jag med gott samvete kan hålla mig inne och göra sådant som jag gjort alldeles för lite av på sistone. Så idag ska jag:

- Tvätta
- Gymma: ben och rumpa
- Städa lite
- Packa inför morgondagen då jag åker till Stockholm för resten av veckan
- Arbeta med affärsidén
- Jobba
- Se på fotboll - Sverige ju!!!

Dagens 10 bästa!

Oj vad den här dagen gick fort :) Det var länge sedan jag gjorde en tio-bästa-lista så det får det bli idag.

- Kändes bra på gymmet (känner redan av bröstet).
- Fick äntligen tummen ur och färgade ögonfransarna.
- Har sovit otroligt gott - tror det tog ungefär 7 minuter innan jag insåg att klockradion hade gått igång :)
- Skönt att slippa stressa på morgonen.
- Vad gott det är med müsli i lösvikt (finns i den lokala ica butiken) som smågodis ju :)
- Trevligt att prata lite med mamma i lugn och ro.
- Har jobbat duktigt med affärsidén.
- Lugn dag på jobbet.
- Intressant fotboll på TV när jag kommer hem.
- Älskar att äta Ben and Jerry´s direkt ur paketet - känns så amerikanskt myslyxigt :)

Veckans tänkvärda

"Now it´s time to walk out of your door, and STEP into LIFE..." 

Vardag igen

Så var man tillbaka till vardagen - har varit en skön helg i ordets alla bemärkelser :)

Idag ska jag:
- Gymma - biceps, triceps & bröst tror jag det blir
- Hem till mamma som ska färga mina nästintill genomskinliga ögonfransar
- Sola - verkar ju som att det ska bli kallare sen
- Fila på affärsidén
- Jobba

Känns, ärligt talat, rätt trist med måndag igen är absolut inte sugen på att jobba - vill bara ha SEMESTER! Den önskan slår faktiskt delvis in redan på onsdag, för då åker jag upp till Stockholm på minisemester :)

Lugn söndag



Idag blir det födelsedagskalas för minsta lillasystern. VIlket i realiteten innebär: sola, spela kort, äta mammas mat, fika och bara ta det lugnt :) Rätt ok faktiskt!

Ikväll blir det med största sannolikhet fotbollstittande på TV.

Vad hände idag då?

Jo först tog vi en sväng på stan. Vi var på apoteket och köpte solskydd och allergitabletter, därefter blev det en liten fika (pecannötpaj och mjukglass - perfekt). Sedan var vi ute på golfshopen och kollade skor och efter det åkte vi och kollade på båtar (vi ska inte köpa- men oj vad sugna vi är).

När vi kom tillbaka till huset visade det sig att hela familjen hade kommit tillbaka från skåne. Henke la sig för att sova - jag läste (kan verkligen rekommendera Victoria Holts böcker om man gillar lättlästa spänningsböcker i historisk miljö) sedan lagade jag till lite laxpasta.

Efter maten åkte vi ut till älsklingens lilla hemort för att kolla på fotboll - perfekt i soligt väder, annars inte lika roligt. Älsklingen var på badhumör så vi åkte med svägerskans familj till ett litet badställe. Jag hade också badkläder på men är alldeles för mycket badkruka :)

När vi kom tillbaka till mamma och pappa blev det lite femkamp med systrarna. Gick inte så bra tyvärr :(

Nu sitter vi hemma igen och ser på fotboll - trevlig dag :)

Varm lördag

Har legat ute i trädgården sedan halv nio - varmt redan då :) Vill ha en trädgård jag med, så mysigt att kunna gå ut i nattlinne och läsa tidningen.

Idag har vi faktiskt inga planer alls - får bli som det blir. Huvudsaken är att älsklingen slappnar av och har det bra. Det enda som är säkert är att vi kommer vara ute :)

Gårdagen...

... var helt underbar. Mys i solen med en favorit bok mitt på dagen. Mys med svärfamiljen på eftermiddagen och mys med älsklingen på kvällen.

Det var helt otroligt varmt så vi låg ute och solade och drack vitt vin och åt jordgubbar tills det inte var någon sol kvar på tomten. Därefter satte vi oss i hammocken med en filt och gjorde upp planer inför sommaren - mycket romantiskt :)

Mysig fredag

Vad mysigt det är att äntligen få sova brevid den man älskar, så litet men ändå så stort :)

Har den senaste timmen hållt på och förberett för att sova borta, vi åker snart hem till mamma och pappa (som fortfarande är i skåneland) för att tillbringa ett par dagar där. (Tror att älsklingen tar med sin dator så det kanske blir nåt blogginlägg ändå.)

Dagens händelser:
- Sola
- Vågar man bada?
- Läsa
- Grilla hos svärföräldrarna (även svägerskans familj kommer)
- Kvällen är vakant än så länge :)

Snart...

Nu är helgen nära! Undrar varför det alltid är så att det är jättelugnt först, för att sedan timmen innan stängning vara fullt med folk inne i gymmet. Borde inte alla vara hemma och fira att det är helg? Nåja snart blir det iskallt vitt vin :) *Längtar*

Humörsvängningar

Hmmm vad lustigt livet (humöret) kan vara. Igår kväll när jag pratade med mellansyster hamnade jag i värsta PMS svackan. Tyckte synd om mig själv och att allt var rätt trist, även om jag visste att allt egentligen borde kännas rätt bra. Ingen större anledning att klaga om man säger så, men ändå kändes det rätt mörkt.

Idag däremot är det precis tvärtom. Allt känns helt underbart och jag har massor med energi även till de mest tråkiga saker (typ städ på jobbet som jag skjutit upp i evigheter bara för att inte orkar ta itu med det).

Livet leker



Mmm vilken skön dag hittills. Hade sådan tur att jag hittade närodlade jordgubbar på torget idag så det, tillsammans med chèvretoast och lite vitt vin, blir nog dagens kvällsmat. Kan det bli bättre?

Köpte visst lite fikabröd från stadens bästa bageri och tog med mig ut i solen med en underbart avkopplande bok. Onyttigt men mysigt - det är ju faktiskt nästan helg ;)

Härlig torsdag

Tänk vad fantastiskt det är att få vakna upp morgon efter morgon till det här vackra vädret! Jag som alltid har haft lite svårt att komma upp på mornarna vaknar av mig själv strax efter sju trots att jag lägger mig senare nu än vad jag gjort på länge :) energin riktigt rusar genom kroppen på mig.

Idag ska jag göra följande:

- Städa
- Sola
- Fila på affärsidén
- Jobba

Sen är det helg - långhelg! Och värmen ska hålla i sig! Såå underbart. Och älsklingen kommer hem ikväll!

Mitt framtida företag

Planen är alltså att jag någon gång under höstterminen ska starta eget som hälsocoach. Jag kommer till skillnad från många andra utövare arbeta mest med samtalet som arbetsredskap. Det är indivden som är expert på och ansvarig för sig själv!

Just nu filar jag på min affärsidé. Bland annat ska jag ta reda på hur själva affärskonceptet ska se ut, vilken marknad som finns, vilken finansiering som behövs och hur min ledningsgrupp/ mitt sociala nätverk ser ut. Jag går även igenom hur jag vill lägga upp ett samtal med en klient och vilka riktlinjer och metoder jag tror på.

Stenhårt benpass

Blev ingen träning för armar, kände nämligen av en lätt överansträngning i vänster arm. Så istället blev det lår och rumpa som fick sig en rejäl omgång. Kommer ha ont imorgon :) härligt när det känns att man gjort något. 

Vad mycket folk det var gymmet idag, antar att det fina vädret gör sitt till. Man vill väl vara ledig på kvällen och umgås med nära och kära, det är vad jag önskar mig ialla fall :( Känns inte riktigt som att det fina vädret utnyttjas till max just nu, men nu ska jag ut och göra mitt bästa :)

Rutinartad onsdag

Konstigt att det redan känns som en rutin trots att det bara har gått ett par dagar.

Min dag idag kommer alltså att se ut ungefär som igår, nämligen:

- Gymma: biceps, triceps & bröst (inte så sugen - men måste ju komma igång)
- Sola
- Jobba vidare på min affärsidé
- Vattna hos föräldrarna - de har åkt till Skåneland för att möta upp systrarna & ta en minisemester
- Jobba på gymmet

Roligare än så blir det visst inte :) men rätt trevligt ändå!  


Semesterprat

Jag har pratat om semestern med ett antal människor idag. Längtar så!

Så här fint hade vi det på Rhodos förra året.








Saknad

Att man kan sakna någon så mycket. Det är inte så att jag längtar efter honom, men det blir verkligen ett stort hål i tillvaron när vi inte får pratas vid på flera dagar. Trots att vi är vana vid att vara ifrån varandra. Trots att jag är en komplett människa utan honom - känner jag mig ändå inte hel.

Jag saknar att få höra hans röst, att få höra om hans vardag (det lilla han säger) och att få berätta om min (oftast väldigt långdraget). Då ska ni veta att vi inte är de som direkt pratar öronen av varandra till vardags(eller....ja kanske jag ibland) - men det är något som saknas!

Jag antar att han är den "rätta" om man fortfarande känner så efter dryga åtta år tillsammans :)

Ny kategori

I veckans tänkvärda kommer jag att presentera en del tänkvärda saker som tips och citat.

"Livet kan förstås baklänges, men måste levas framlänges."

Tung träning

Oj vad tungt det kändes idag, inte den bästa träningen någonsin direkt. Det var redan varmt i lokalerna och det känns att jag inte tränat på ett tag! Dessutom, mitt dumma nöt, valde jag en ryggövning som jag hatar - inte rätt dag för det kanske ;) Men bättre lite träning än ingen träning alls!

Nu: ut i solen i mammas och pappas trädgård.

Tisdag och nya vanor

Igår hade jag lite vilodag, men idag sätter vi igång med de nya vanorna för juni. Kan ju inte slöa ihop bara för att det är sommarlov :) Så här ser vanorna ut:

- Gymma (otroligt länge sedan nu) tror jag ska köra rygg och axlar
- Sola, samtidigt som jag ska...
- Börja fila på min affärsidé
- Jobba

De nya vanorna innebär även bättre kosthållning (började redan igår). Alltså mer grönsaker, frukt och bär, mindre kolhydrater (såsom pasta, ris, bröd osv), mer fisk och skaldjur, mer nötter och frön, mindre sötsaker (inget godis men dispens för glass och fika) samt citronvatten. Känner att jag behöver vara lite hård i en period eftersom jag levde rätt ohälsosamt de sista veckorna i maj.

Skön måndag

Gick upp vid sju som vanligt för att lägga i en tvätt, men därefter låg jag och drog mig i sängen i en och en halv timme. Så otroligt trevligt.

Planen för dagen är att vara hemma:
- se på TV (vilket jag knappt har gjort på flera månader - så nu när jag är ledig ska jag göra det trots vädret)
- sola lite
- fixa med tvätten
- handla mat
- ta en glass i kiosken på andra sidan gatan
- i eftermiddag blir det jobb som vanligt.


Sommar!



En liten sneakpeak på mammas och pappas trädgård. Idag är det ju första riktiga sommardagen - och vilken sommar! Det är helt otroligt skönt ute.



Såhär skönt tycker Falcon det är med sol. Efter ett tag går han in i skuggan en stund för att sedan gå ut i solen och solar lite till.

Ingen rolig sportdag dock - men man kan ju inte få allt ;)

Seg söndag

Oj vad klockan blev mycket, sov visst relativt länge idag. Kan bli så när man bloggar vid halv två på natten...

Ska snart åka hem till mamma och pappa för att få lite sol (och för att inte smälta bort här i  lägenheten) och middag blir det nog med. Annars är det visst en dag med mycket sport, både fotbollslandskamp och handbollskval till OS! Nepp nu ska jag ut till den här fina trädgården:



(OBS gammal bild)

Kvällens klädsel



Så här såg jag alltså ut på tjejmiddagen. Rosa tröja från Gina, grå kjol från Lindex och rosa örhängen från snö.

Tjejmiddagen som blev utökad med en kille. Ska man verkligen som 28- årig tjej inte kunna skiljas från sin nya pojkvän i åtmistone ett par timmar? Jag personligen tycker att det är rätt patetiskt framförallt som hon ljög för värdinnan om att hon trodde att det var allmän fest. Suck!

Annars var det lugnt och trevligt, men inte som det brukar...tyvärr. Men nog om detta (patetiska) problem ;)

God natt!

Dagens plats



Här har jag tillbringat större delen av dagen. Helt otroligt skönt ute ju :)

Men jag måste erkänna att jag känner mig lite rastlös har lite svårt för att ligga/sitta still någon längre stund (därav två solplatser). Men det måste väl gå att öva upp ;) så det är planen för morgondagen!

RSS 2.0