Efter skolan

I min utbildning ingår det en hel del entreprenörskap, för personerna som har skapat utbildningen anser att många av oss studentar antagligen kommer att vara tvungna att starta eget efter studierna. Mycket bra att de är så förutseende och det tyder väl på att de har kollat upp arbetsmarknaden för oss. Men oj vad läskigt det kändes när man fick det klart för sig! Starta eget... hur ska det gå? Finansiellt? Har jag kunskapen? Har jag någon entreprenörsanda i mig över huvudtaget? Har jag så unika idéer och koncept? Många frågor är det i alla fall!


Klädsel

När jag arbetar sitter jag i en kall reception plus att det ingår en hel del städ, så klädseln på vardagar består oftast av bekväma, varma och oömma kläder. Detta är lite tråkigt eftersom jag inte alls känner mig så fin som jag skulle vilja och det är svårt att få utlopp för mitt stora intresse för mode.

Därför blir de lediga dagarna (fredag, lördag och söndag) desto roligare. Då brukar jag passa på att klä upp mig  desto mer, inget speciellt egentligen men finare än annars. En sån dag är det idag :) Vad jag längtar tills jag är färdigutbildad så jag kan få känna mig lite fin övriga veckans dagar med!

Hoppas på en trevlig lördag för alla!

Lat fredag

Avslutade två av vårens kurser innan påsken och hade kursintroduktion på de andra två igår. Men om man är lite "smart" kan man förlänga påsklovet. Hur då? Jo man väntar med att beställa kurslitteraturen till dagen innan man börjar, då hinner man inte få hem dem innan helgen :) Jippie!!! Ledig fredag med andra ord.

Bakgrund forts.

Jag lyckades faktiskt vara ifrån den akademiska världen i ett helt år efter det :) Under tiden arbetade jag ca 75% kvällstid. Så på dagarna gjorde jag ingenting. Skönt kan tyckas men oj vad förslappad jag blev. Till slut fick jag nog. Arbetssökandet gick trögt, har nog aldrig varit så bra på att sälja mig själv, och jag mådde inget vidare. Jag beslutade mig allstå för att ta till den mest självklara utvägen - att börja plugga igen. (Kan det vara så att jag är lite rädd för det nya kanske... hmm) Den här gången till hälsocoach.

Bakgrund

Om nu någon mot all förmodan skulle hitta hit - här är min bakgrund:

Började plugga historia och konst för... hmm många år sedan. Snart sju år sedan är det visst. (Suck, jag börjar visst bli gammal.) Högsta drömmen då var att bli något historiarelaterat, men INTE lärare. En sur föreläsare tog effektivt kål på de drömmarna.

Därefter tog jag ett sabbatshalvår för att sedan börja läsa beteendevetenskap. Vilket var jättekul och intressant. Jag drömde om att bli psykolog men var för ung och hade inte skrapat ihop tillräckligt med arbetslivserfarenhet. (Inte för att betygen hade räckt till heller.) Därför fortsatte jag med sociologin, som ingår i de beteendevetenskapliga ämnena, kompletterade med lite mer psykologi och diverse kortare kurser. Efter tre år var jag klar...trodde jag då. Men jag har uppenbarligen svårt för att hålla mig ifrån den akademiska världen för efter ett uppehåll med jobbsökande var jag tillbaka på universitetet igen och läste ytterligare ett halvår.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0