Den kommande helgen innefattar

Fredag:
- seminarium, tråkigt men nödvändigt ont
- tågresa till Stockholm och älsklingen
- restaurangmiddag för att fira 34-åringen (som fyller på söndag)
- Chinateatern - med vin i foajén
- förhoppningsvis även en drink på en trevlig bar

Lördag:
- lite spaning på stan
- lyxmiddag på kvällen

Söndag:
- återstår att se...

Måndag:
- tågresa hem

Kall torsdag

Är fortfarande minusgrader ute... och dimma! Men här inne har jag det mysigt med tända ljus.

Ska snart äta lite frukost och sedan blir det städning. Blir nämligen en visning av lägenheten senare på förmiddagen. Jag tänkte passa på att gå till gymmet under tiden. Det nya - som jag faktiskt kan tvinga mig själv till att göra är att köra trappmaskinen i en kvart - tjugo minuter. Det kombinerat med en promenad fram och tillbaka till gymmet får duga just nu :)

Därefter blir det till att packa inför morgondagen och att förbereda morgonens seminarium. Ikväll - jobb, sista dagen för den här veckan!

Mysig onsdag

Grått och kallt ute, varmt och mysigt inne. Tycker om hösten så länge man kan sitta inne med gott samvete, tända ljus och dricka lite thé. Tror dock att jag ska masa mig iväg till gymmet en snabbis för att sedan unna mig en innesittardag.

Dagens måsten: VIKA TVÄTT, diska (längtar efter min diskmaskin!), plocka, skriva ned recept och göra lite research inför att starta eget. Ikväll blir det jobb och ytterligare en tjej ska gå brevid för att lära sig - så kvällen kommer att gå fort.

Snyft

Byrån fanns inte längre kvar i affärens sortiment :(

Tisdag och mycket att göra

Idag måste jag ut på stan en sväng ska bland annat till banken och till en möbelaffär som tydligen har ombyggnadsrea. Hoppas på att fynda en byrå i samma serie som våra sängmöbler! Kanske blir det även någon annan affär när jag ändå är ute :)

I övrigt bör jag även hinna med att planera lite kring mitt framtida företag och att rensa lite bland alla recept jag har i skåpet. Hatar att sitta och skriva in recept :( Sen borde jag även vika all tvätt från i söndags.

Ikväll blir det jobb och power yoga. Ska bli så kul och skönt.

Ny soffa!

Har framförallt kollat soffor i helgen. Tror det blir denna MIO soffa.


Med armstödet Lazy och i den bruna färgen. Tror det kan bli riktigt bra! Lite trångt kanske men det ska vara hemmets myshörna tycker jag. Älsklingen kommer antagligen beställa den efter jobbet idag. Hoppas vi får den innan jul!!!

Underbart lugn måndag

Har ju lite lov från skolan redan denna vecka så idag tog jag sovmorgon och unnade mig att ligga kvar i sängen och dra mig en stund. Sedan läste jag tidningen i lugn och ro och kollade på nyheterna. Lite lyx en höstig måndagmorgon :)

Snart ska jag ta en långpromenad med M, kommer nog bli mycket husprat. Är ju bara sju veckor kvar tills vi får nycklarna nu (om allt går som det ska)! Mycket ska hinnas med under dessa veckor :) Har även tänkt att planera upp den närmsta tiden lite så det händer nåt vettigt.

Ikväll blir det jobb, känns helt ok faktiskt. Brukar vara mycket folk på måndagar så då går kvällen fort.

Sen helguppdatering

Har haft datastrul så här kommer ett helginlägg.

Fredag:
- En sväng på stan med bästa kompisarna A och M.
- Följde med familjen och hämtade mellansyster - tog en sväng på MIO när vi ändå var i närheten :)
- Städade.
- Rödvinsmys med älsklingen

Lördag:
- Linköpingstur med möbelspaning.
- Var i huset och mätte. Vill HA mitt hus NU!
- Födelsedagsfika för älsklingen med min familj.
- Italiensk pasta, Prosecco, smågodis och Juno på DVD - LOVE IT!

Söndag:
- Möbelplanering.
- Middag hos svärföräldrarna - älsklingen bytte däck.
- Rensning bland all "skit" här hemma.
- TV tittande och kvällsmys i soffan.

Positivitetsinlägg

Så underbart med helgledigt. Inte långt kvar nu :) Händer massor med trevligheter i helgen ju! Känner dessutom redan nu att jag mår bättre igen på alla fronter :)

Eftermiddag...

på jobbet. Tar det väldigt lugnt för att inte migränen ska bli värre. Nu är jag klar med alla skoluppgifter för den här perioden! Det innebär (i stort sett) lov i 2 veckor! Så skönt :) Har ju lite annat att sysselsätta mig med. Ska försöka träffa lite kompisar med, känner att jag har åsidosatt den delen av mitt liv nu rätt länge.

Vilotorsdag

Somnade med huvudvärk igår och vaknade med huvudvärk idag :( Har bestämt mig för att jag ska ta det riktigt lugnt idag, måste ju skriva klart hemtentan - men inget annat. Vägrar att vara sjuk mer nu!

Lite sämre onsdag

Ska inte klaga men vaknade upp idag och kände mig sämre igen - sitter på jobbet nu och kallsvettas :( Internet uppkopplingen hemma strulade nästan med detsamma - blä! Måste antagligen be älsklingen att formatera om min dator men det är ju så tråkigt.

Dagens bra saker då :) Är i stort sett klar med hemtentan - en och en halv vecka innan sista datumet! Tog sovmorgon till kvart över åtta :) Har lunchat med underbara A (+E) och K. Tog en sväng i stans inredningsburiker sedan med A. VILL FLYTTA NU!!!

Skrivartisdag

Har suttit och gjort lite efterforskningar inför näst sista frågan på hemtentan. Lite klurigt är det - men mycket roligt. Får se om jag tycker det är lika roligt om jag inte hittar vad kursansvarig menar med ett visst uttryck :) Så det här är väl vad jag ska fortsätta med att göra under resten av dagen.

I eftermiddag ska jag panikstäda lite också - har en visning av lägenheten en och en halv timme innan jag börjar jobba - så då står jag här hemma och lagar mat. Inte så kul!

Födelsedagspresenten är fixad

Så var älsklingens födelsedagspresent fixad. Jag vet att det borde vara något till huset något nyttigt  - det kommer ju att kosta pengar allt, men kunde inte stå emot. 

Var inne på ticnet och köpte biljetter till The Producers på Chinateatern. Kanske inte riktigt min kopp te men jag tror att älsklingen kan köpa det. Däremot äääälskar jag Chinateatern så mysigt :) Så nästa fredag vid halv åtta kör vi.



Ska försöka fixa en mysig helkväll med lite bra mat också. Boendet är redan fixat älsklingen ska jobba i Stockholm både innan och efter helgen, så vi har redan lånat B & H:s lägnhet (de är i Thailand).

VILL SHOPPA!!!

Var inne i en inredningsbutik idag när jag var ute på stan. Den här butiken har nyligen byggt ut och utökat sitt sortiment. Och oj vad bra de är nu! Ville ha så otroligt mycket :) Hittade en soffa för 9 000, en fåtölj för 15 000, ett litet sidobord för 4 000, en underbar stol med rutigt tyg, ljuslyktor, kökshanddukar osv. Tror verkligen att en kombination av dessa möbler och pryttlar skulle kunna skapa exakt den stilen som jag är ute efter :) Ljust och lantligt romantiskt med inslag av mörka maskulina möbler med lite känsla av brittiskt bibliotek/arbetsrum.

KUUUL!

Vad roligt det var att skriva hemtenta idag :) Riktigt intressanta och bra frågor. Nu känner jag mig så mycket mer allert och pigg på att göra något öht. Har redan kommit så längt som jag hade planerat att göra tills på fredag. Kan nog bli klar denna veckan redan :)

Önskelistor

Nu börjar det dra ihop sig för presenter :) Älsklingen fyller om ett par veckor, 23 november firar vi nio år ihop, julafton, min födelsedag i januari och så har vi skjutit på våra bröllopspresenter (så snart börjar släktingar fråga om vad vi önskar oss).

Jag tycker oftast att det är svårt att komma på något på rak arm (framförallt som många behöver väldigt specifika anvisningar) så därför satt jag igår och skrev upp lite saker som vi behöver/önskar oss till huset. Det blir antagligen en hel del praktiska saker såsom spade, kratta, bokhyllor osv. Det känns vuxet :)

Plugg måndag

Hade så grymt svårt för att somna igårkväll, så jag kände mig inte helt pigg då klockradion satte igång för en timme sedan. Men men inget ont som inte för något gott med sig :) Har redan hunnit läsa det jag behövde och läst bloggar! Snart ska jag kolla på resterande psykiatriföreläsningar och sedan börja skriva på hemtentan. Det sista innan höstlovet!

Har även tänkt att hinna med lite ärenden på stan (kanske även blir lite shopping). Jag är ledig från jobbet ikväll och tanken var ju att jag skulle köra dubbelpass men det är nog inte att tänka på eftersom jag fortfarande känner av förkylningen. Istället blir det nog lite slappande i TV soffan och att umgås med någon (får se vem) som står mig nära :) MÅNDAGSLYX!

Piggare söndag

Idag känns lite bättre faktiskt, framförallt börjar jag bli riktigt sugen på att sätta igång! Så idag tänker jag städa här hemma och rensa i garderoben inför flytten. Skönt att ha hela dagen på sig - då kan man ta det lite lugnt och vila när man känner för det :)

Lördag i TV soffan

Fortfarande så otroligt förkyld. Blir tyvärr ingen tjejmiddag för min del - hade ju sett fram emot den så länge :( Istället blir det TV tittande, godis och lite läsning hemma. Inte helt fel det heller iofs.

Sjukfredag

Både jag och älsklingen är sjuka så här händer det inte så mycket. Har dock masat mig iväg till skolan för seminarium (var rätt lugnt) och passade på att handla lite mat (bara snabb skräpmat) när jag ändå var ute.

resten av dagen har spenderats med sovande, TV tittande och allmänt slappande. Jobbigt att inte själv styra över fjärrkontrollen bara :)

Utflyttning/inflyttning

När jag kom hem ikväll berättade älsklingen att de nuvarande husägarna kommer att flytta tidigare än vad vi hade beräknat! Redan till Luciahelgen skulle de flytta och eftersom de ska flytta ner till Skåne så antar jag att de tar allt på en gång den helgen. Detta innebär att min dröm om att få vakna upp på julaftonsmorgon i det nya huset verkar slå in :)


Kvällens information

Kvällens information hölls av skatteverket och var en inledande information ifall man är sugen på att starta eget. Krångligt är det och mycket att hålla iordning på. Men det känns lite bättre ialla fall. Framförallt var kvinnan som höll i det mycket trevlig och intresserad.

Förkyld torsdag

Usch mår inte alls bra idag. Har efter mycket om och men lyckats bli klar med seminarieuppgiften, vet knappt vad jag skrev till slut :) Hoppas så på att kunna gå på seminariet imorn. Kan absolut inte värka ut ytterligare två sidor på den usla uppgiften.

Ikväll blir det jobb i två timmar, sedan starta eget information... inte vad jag är sugen på idag :( Nu ska jag VILA!

Grå onsdag

Vaknade med kliande raspig hals idag - vilken tur att jag ska handla idag så jag kan köpa lite glass :) Har tvättdag idag så jag har varit vaken ett tag trots att jag längtar efter sovmorgon. Snart ska jag göra mig iordning för att cykla iväg till sjukhuset och kolla upp varför mina ben kliar så mycket. 

När jag kommer hem ska jag sätta igång med fredagens seminarieuppgift, ska analysera gårdagens intervju... eller nåt sånt. Otroligt luddigt formulerade uppgifter. Ikväll blir det jobb, nästan sista dagen för veckan (jobbar bara två timmar imorn)! Så man ska inte klaga för mycket ;)

Önskeväskor

Hittade en affär med dessa!







För dyra för att impulsshoppa - men nu vet jag vad jag ska spara till! Det blir helt klart en Miu Miu väska nästa! I LOVE them!!!

Äntligen!

Blev inte mycket till shopping i London lustigt nog. Fanns mycket fint (framförallt på Topshop) men inget som kändes helt hundra - detta måste jag ha! Istället gjorde jag en investering som jag velat införskaffa lääänge - UGGs i färgen chocolate :) Dessutom 300-400 :- billigare än i Sverige!



Ännu en anledning till att längta efter vintern!

Trött tisdag

Känner mig fortfarande lite hängig (är lite förkyld men det sitter så jäkla långt bak - går ju inte att snyta sig) och framförallt omotiverad.

Idag ska jag göra en intervju som jag antagligen borde ha förberett mer... men jag orkar liksom inte bry mig. Något kan jag väl slänga ihop ändå känns det som.

Ikväll blir det jobb igen för första gången sedan i onsdags (ska alltså inte klaga) jag tror att en tjej ska gå jämte idag dessutom. Om jag inte missminner mig... hmmm.

Ska försöka pigga upp mig lite med frukost och en dusch.

Helgen i punktform

Fredag:
- Gick upp vid två på natten - snark!
- Virrade runt i London på jakt efter hotellet :)
- Moccha frappuchino på Starbucks!
- Mellanmål och tre glas vitt på mysig pub i väntan på hotellrum = fylla
- Promenerade och åt på "Röda löken" som var riktigt usel Italienare
- Efter några drinkar avslutades kvällen tidigt - gick och la oss innan tio

Lördag:
- Sov i elva timmar - skönt!
- Shoppingtur stod på schemat - men alla gick hem tomhänta
- Älskar Topshop - fyra våningar!!!
- Pubbar besöktes
- SoHo
- Satt ute i solen och åt :)
- Dagen avslutades på den underbara puben vid hotellet


Söndag:
-
20 grader varmt! :)
- Lite hängig med klara förkylningskänningar :(
- Frukost ute på fik - mysigt!
- Shopping för alla - UGGs för mig :)
- Pubbar besöktes (igen)
- Åkte en tur med turistbuss - trevligt!
- Riktigt god italienare med underbar chokladmoussetårta :)
- Delade på en flaska cava :)


Måndag:
- Upp vid fyra (svensk tid)
- Resan flöt på bra!
- Trött och lite hängig...

Torsdag och minisemester

Idag är jag alltså ledig från jobbet och pluggandet i hela fem dagar!

Planen för dagen är att komma ut i skogen med mellansyster och se om det finns någon svamp, mysa hos mamma och pappa och ikväll köra lite spinning. Sedan blir det till att hoppa i sängen så tidigt som möjligt :)

Tidigt fredagmorgon bär det av till London med älsklingen, M och S. Ska bli såå trevligt. Ska bara ta dagen som den kommer, shoppa lite (hoppas jag) samt äta (om det nu går att hitta nåt vettigt) och dricka lite gott. Ser dessutom ut att vara riktigt trevligt höstväder - cirka 16 grader och sol :) Åter på måndag!

Duktig onsdag

Förutom sovmorgonen jag tog lite spontant imorse så har jag varit riktigt duktig idag :) Jag har sett en och en halv föreläsning psykiatri och varit på gymmet! Nu har jag ätit ett nyttigt mellanmål och ska kolla på den sista psykitriföreläsningen innan min lilla mitt-på-dagen-paus börjar.

Ikväll blir det jobb för sista dagen den här veckan :) Imorn är jag ledig för vi flyger till London tidigt fredag morgon!


Stressfri tisdag

Började med sovmorgon lite bloggläsning och sedan massage. Aaah så skönt :) Sedan blev det ett par psykiatriföreläsningar, relativt intressanta, och lite städ hemma. Lugnt och skönt! Nu jobb - relativt lugnt och icke-inspirerande. Inte långt kvar nu :)

Underbar måndagmorgon

Är tillbaka efter en otroligt härlig morgonpromenad. Solen strålar, lagom kyligt i luften och underbar höstnatur.  Kan man få en bättre start på veckan? Jag tror inte det :) Sedan in i en varm dusch, på med morgonrocken och sist en liten stund av stilla meditation.

Nu däremot är det dags att sätta igång! Jag ska skriva lite referenser, klura på intervjufrågor (till nästa vecka) och sedan fram på stan för lite ärenden. Ikväll blir det jobb som vanligt. Men det gör inte så mycket för jag jobbar kort vecka. Onsdag är sista dagen :)

Skön söndag

Idag har vi mest tagit det lugnt. Tvättat sex tvättar, sett på TV, läst, sovit och ätit gott :) MYS!

Dålig lördagsbloggning

Fullt upp igår! Först ut på stan för att fika med älsklingen, M och A. När vi kom hem var det faktiskt städning och rensning för hela slanten. Inte likt oss en lördag :) Detta dels för att vi ska flytta samt att vi hade gäster igårkväll. En mycket trevlig parmiddag med S &R och J & R.

Steget är taget

Igår sa jag till min chef att jag jobbar min sista fasta dag torsdagen den 18 december :) I mellandagarna blir det ju antagligen flytt och sedan blir det till att satsa stenhårt på ett eget företag. Vet inte vad jag har gett mig in på men det är det enda riktiga - det är jag helt övertygad om! Men läskigt är det!

Kommer dock inte att kapa alla banden till gymmet eftersom chefen inte tillåter detta :) Jag ska även i fortsättningen vara ansvarig för schemaläggning och hoppa in när det behövs. Dessutom gjorde han klart för mig att jag alltid har en plats i receptionen om jag vill och behöver. Även om han också sa att han var medveten om att jag är överkvalificerad :)

Jeansshopping

Idag har jag shoppat lite igen (trots eller på grund av att vi åker till London om en vecka).



Två par jeans blev det. Mellanblå från Wrangler och mörkblå från Crocker (som på mellan/högstadiet). Är riktigt nöjd! Relativt höga i midjan, stretchiga och stuprörsmodell så jag kan ha dem i stövlar. Känns som att garderoben helt plötsligt blev mycket mer intressant :)

Uppdraget...

att hålla sig ifrån kakor och godis fram till idag. Lyckades det? Nej inte riktigt. Igår köpte jag två dammsugare i kiosken, kunde verkligen inte koppla bort tankarna plus att jag var hungrig trots massivt mellanmål. Godkänt uppdrag - nja inte riktigt va? Men det är en förbättring - ett steg i taget :)

Skönt med fredag

Mindre skönt är att jag under hela dagen igår hade migränkänningar, igårkväll var det riktigt jobbigt men lite bättre idag :(  Tanken var att jag ska skriva klart den j..la tråkiga hemtentan, göra lite ärenden på stan och köra pump idag, men vi får se hur det blir med detta.

Klar med dagens skoluppgift

Då var jag faktiskt redan klar med det jag skulle göra idag. Lite löjligt kanske att klaga så mycket inför något som går så fort, men det känns så oöverstigligt med hela mängden innan man sätter igång. Dessutom hade jag gjort ett lite bättre förarbete än vad jag trodde, lät relativt smart iaf :)

Frågan är vad jag ska hitta på nu. Har varit svinhungrig hela dagen idag så det känns som en stor risk att jag går till kiosken för att kunna mysa lite sen. Jag har faktiskt lyckats hålla mig därifrån hela veckan :) *stolt* Kanske borde jag städa lite eftersom vi får främmat på lördag. Men det är ju tråkigt. Ja ja det bästa är väl tydligen att bara sätta igång ;)

Ännu segare torsdag

Tyckte jag att gårdagen var seg så är det inget mot idag.

Hade tänkt att gymma idag. Men nej ingen lust alls, dessutom har jag fortfarande träningsvärk i armarna, i stället borde jag ha påbörjat hemtentaskrivningen för länge sedan. Hatar den här delen av skrivprocessen när jag måste få texten presentabel :( Jag har textens stomme men det är dålig svenska och på många ställen bara punktade meningar. Blä!

Men nu måste jag ta mig i kragen, ett steg i taget så ska det nog gå bra :) Så skönt att det är torsdag!

Seeeg onsdag

Första oktober i almenackan och riktigt regnigt och grått höstväder ute. Inte undra på att man känner sig lite seg. Men jag måste erkänna att jag tycker att det är mysigt att sitta inne och jobba med lite tända ljus och en kopp thé.

Eftersom det regnar ute ställde jag in min planerade långpromenad jag tog en kortare promenad fram på stan i stället. Var på biblioteket och hämtade en bok jag hade skickat efter (och köpte visst tre böcker med - men säg inget till älsklingen) därefter gick jag till apoteket. Köpte försvarets hudsalva som stöttar rosa bandet denna månad!

Jag har även hunnit med den sista frågan på hemtentan. Det enda som är kvar nu är att fixa lite referenser och att sammanställa texterna på ett bättre sätt. Så på fredag borde den vara klar - nästan en månad i förväg :)

Nu planerar jag att ta det lite lugnt innan jag börjar med dagens hemmauppgifter. Ikväll blir det jobb som vanligt. Men redan onsdag!

RSS 2.0